Obrenovčani: U gradu ne može da se živi od smrada!

- Mojoj ćerki je hitno potreban inhalator. Ona ima 3 godine, a neophodan je na tri sata svaki dan zbog pogoršanja astme. Nemam gde da nabavim, pa molim sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu - apeluje Jelena Nikolić iz obrenovačkog naselja Viraga

Jedan od takvih primera je naselje Viraga. Jelena Nikolić, koja je živela u tom delu Obrenovca, navodi da je stanje tamo još uvek katastrofalno.

- Naselje pod vodom toliko smrdi da je nemoguce da se priđe ikako. Moj stan koji je u prizemlju totalno je uništen, sa sve dokumentima i ostalim stvarima, pa čak je i kontejner stigao da se izruči bukvalno ispred stana – kaže ona.

Jelena navodi da je glavni problem voda koju je jednostavno nemoguće izbaciti, uprkos pumpama koje rade i izvlače je stalno.

- Po informacijama koje imam, podvodne vode i kanalizacija stvaraju problem priliko čišćenja, pa je svaki trud uzaludan! Toliki smrad, toliko dana da stoji u svemu tome! Voda neće da izađe, non-stop se vraća, jer kanalizacioni sistem još nije sređen – objašnjava Nikolićeva.

Prema njenim rečima, stanari ovog naselja su pretrpeli ogromnu štetu, a osiguravajuće kuće neće procenjivati štetu dok se voda ne povuče. A kad će se to desiti, to niko ne zna.

- Ljudi koji su na prvom, drugom i trećem spratu čamcima ulaze do stanova da izbace ustajalu hranu i da očiste frižidere i zamrzivače! Šteta je napravljena totalna i samo me zanima kad će se nešto napraviti, kad će se krenuti s čišćenjem? Bili su i iz osiguravajućih kuća, ali neće praviti zapisnike o šteti sve dok se voda ne povuče. Voda je postala kao majdanska bara, neke čudne zelene boje, i nezamislivo smrdi – ističe Jelena.

Ona se zahvaljuje svim ljudima koji su donirali pomoć za Obrenovac i apeluje da ukoliko postoji mogućnost, neko njoj donira inhalator za astmu, koji je potreban njenoj trogodišnjoj ćerki, a koja ona nije u mogućnosti da nabavi.

- Hvala svima koji su poslali pomoć Obrenovčanim. Želim da ponovo živimo kao i pre, ali me zanima kad će se to desiti? Dobili smo neophodnu odeću, obuću, privremeni smeštaj, hranu… Ali treba nastaviti i dalje sa životom. Mojoj ćerki je hitno potreban inhalator. Ona ima 3 godine, a neophodan je na tri sata svaki dan zbog pogoršanja astme. Nemam gde da nabavim, pa molim sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu. Moj broj telefona je o60 363 60 78, hvala puno unapred - apeluje Jelena.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.