Veze danas: Šta su to emocije?

Često se dešava da, kada prođemo kroz sve početne stadijume veza, ne znamo šta dalje da raidmo i kako da se ponašamo. Sve je zbunjujuće, pa tako i ishod onoga što nam se dešava. Zaključili smo da su dole navedeni stadijumi ono kroz šta najčešće prolazimo kada se viđamo s nekim.

1. Šala mala

Posle nekoliko dejtova ispostavlja se da i niste preterano zainteresovani jedno za drugo. Uživate u seksu, i uživate u društvu ovog drugog ali ne možete da se vidite zajedno na duže staze. I osećaj je uzajaman - oboje znate da to što imate neće trajati dugo, te odlučujete da uživate dok vam je lepo. Iako je ova faza prilično bezbrižna, često ume da liči na fazu 7: odskočna daska.


2. Odskočna daska

Ovo dosta liči na stavku 6. Međutim, razlika je u tome što samo jedno od vas zna da veza neće opstati. Dok jedna strana misli da uz sebe ima pravog partnera i oslonac, druga na tako nešto i ne pomišlja. Štaviše, gleda kako da se smuva sa još nekim. Jedno od vas će sigurno biti povređeno.

3. Rezervni plan

Postali ste osoba sa kojom je super biti ali ne zvanično. Tu ste, tek ako ne iskrsne ništa drugo. Ali biti s vama u vezi ovog trenutka bi bilo blesavo.

Ovakva vrsta veza ume da bude jako komplikovana jer nijedna strana ne zna šta se tačno dešava, a niko ne želi da pusti od sebe tu drugu osobu.

Dobra vest je da imate barem nekoga ukoliko sve drugo propadne. Naravno, ovo je kratkoročno rešenje jer niko ne želi da bude rezervni plan nekome zauvek.

4. Dečko/Devojka

Wow. Svaka čast. Ponosite se sobom. Doći čak dovde je zaista impresivno. Sad možete da se naoružate romantikom i da uživate. Konačno možete da se opustite i počnete da marite za osobu sa kojom ste. Možda čak i da dođete do braka, ko zna.

Doduše, veze koje ovako počnu najčešće propadnu najbednije na svetu ali barem možete da apdejtujete status na Fejsu i gledate kako svi ljubomorišu.

5. Izgubljeni u prevodu

Ovo i nije toliko faza koliko je platforma na kojoj se nalaze sve prethodne faze. Ovde se često sve izgubi zato što partneri malo komuniciraju i nema šta više da se kaže. Većina izbegava tu komunikaciju zato što ne želi da bude povređena, bez obzira što su postali jako bliski sa partnerima. Većinu vremena nećete imati pojma u kom ste stadijumu veze. I, naravno, plašićete se da će se pojaviti neko drugi.

Suština je da ne razmišljate previše i opustite se. Samo tako možete postići neki uspeh!

Pogledajte još