ŽESTOKO I LUCIDNO: 8 vrsta seksa koje će učvrstiti vezu

1. Pomeranje granica
Želite nešto novo, neobično, ali ste u strahu da će vaša partnerka burno reagovati? Ne ustručavajte se, isprobavanjem nove poze ili lokacije učvršćuje vezu, jer zajedno proživljavate osećaj nervoze i neizvesnosti, ali i velikog uzbuđenja, što izgrađuje međusobno poverenje i učvršćuje vašu intimu.

2. “Odrađivanje”
Nemoguće je uvek biti raspoložen za igrice u krevetu, ali kada bismo čekali trenutke kad je sve savršeno, ne bismo baš imali čime da se pohvalimo. Iskustva pokazuju da seks i bez prevelike volje bitno utiče na bliskost. Čak i ako niste raspoloženi za razmenjivanje nežnosti, kasnije će vam biti i te kako drago što ste se prepustili, piše Menshealth.rs

3. Smešne situacije
Zvukovi i pokreti zbog kojih biste najradije propali u zemlju kada se dogode za vreme seksa, daju seksu dodatnu dozu strasti. Kao i u svakodnevnom životu, što više neugodnih situacija proživite zajedno, bolje ćete se poznavati i bićete opušteniji s partnerom.

4. Seks na odmoru
Promena mesta, opuštenost i udaljenost od briga i uživanje u novom okruženju najbolji su afrodizijaci. Priuštite što češće beg od svakodnevice, makar i običnim odlaskom na izlet u obližnje mesto gde nikog ne poznajete. Istražite plažu, hotel ili prirodu na najbolji mogući način – zbog količine adrenalina i mogućnosti isprobavanja novih stvari uzbuđenje će biti na vrhuncu i doživećete svaki put noć (ili dan) za pamćenje.

5. Slatka uspavanka
Iako je orgazam vrhunac ljubavnog čina, put do njega je jednako čaroban. Vođenje ljubavi pre spavanja, kad vam san već polako dolazi na oči, najbolja je uspavanka za oboje.

6. Seks pomirenja
Upravo ste se žestoko posvađali, ali je seks “rešio stvar”? Šta je to toliko kultno u seksu nakon svađe? U trenutku posle svađe smo ljuti, povređeni i ranjivi, što je savršen preduslov za “utešni zagrljaj”. Takođe, u nevolji i svakom neugodnom osećaju partneri se lakše i snažnije zbližavaju i osećaju intenzivniju povezanost. A kombinacija svih ovih snažnih osećaja je upravo to što nas dovodi do ludila u seksu nakon svađe.

7. Utešni seks
Ako se osećate usamljeno, povređeno, depresivno ili potišteno, najbolji lek za sve navedeno je upravo ono suprotno od toga – toplina, ljubav, zajedništvo. A sve to sa sobom donosi upravo razmena strasti u zagrljaju voljene osobe. Umesto da dozvolite da vas gubitak ili problemi razdvoje, iskoristite seks kao nit koja će vas iznova povezati s voljenom osobom.

8. Zaboravite na rutinu
Koliko god dugo bili u vezi, spontanim i neobuzdanim seksom strasti će se svaki put iznova vratiti i podsetiti vas na onu početnu fazu veze – kad ste bili ludo zaljubljeni i nezaustavljivi. Zaboravite na rutinu i pravila s vremena na vreme i jednostavno budite spontani, isprobajte nešto novo i neobično i priuštite joj vrtoglavicu od uzbuđenja.

Pogledajte još