Za ponedeljak, 31. avgust 2009.

BEOGRAD, 31. avgusta 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova danas su posvećene izmenama Zakona o informisanju i raznim privrednim temama.

ALO - Pod naslovom "Šljivku pije i guši medije", o izjavi ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da se nekad napije kad mu loše krene. List prenosi intervju sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom pod naslovom "Gej parada je opasna po život".

BLIC - O suzbijanju nelegalne trgovine "U sivoj ekonomiji godišnje izgubimo četiri milijarde evra". O Vladinom planu za smanjenje broja zaposlenih "Otkazi u javnom sektoru od januara". Izjava selektora Radomira Antića: "Nemam glavobolju od Anelke i Riberija".

BORBA - "Moj zakon je bio katastrofa, ali ovaj je deset puta gori", o izmenama Zakona o informisanju govori zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. List prenosi i izjavu ministra odbrane Dragana Šutanovca - "Kriza koči modernizaciju".

VEČERNJE NOVOSTI - O početku školske godine "Zvono za 900.000 učenika". O tome da delegacija iz Bagdada pregovara sa Beogradom "Iračani traže Sadamove avione". O predstojećem glasanju u Skupštini o izmenama Zakona o javnom informisanju "Zakonu tesna većina".

GLAS JAVNOSTI - Pod naslovom "Ako treba, Kurir poklanjam Srbiji", za list govori vlasnik tog lista Raja Rodić. "Kockari pune budžet", o tome da ne postoji plan za lečenje zavisnika od igara na sreću u Srbiji.

DANAS - O glasanju u Skupštini o izmenama Zakona o javnom informisanju "Mala korist od velike štete". O strateškom partnerstvu s Kinom "Mnogo prepreka na krhkom mostu saradnje". O kreditnim karticama "Koristan i skup plastični novac".

KURIR - "Daću Kurir Srbiji", o izjavi vlasnika tog lista Raje Rodića povodom izmena Zakona o informisanju.

POLITIKA - O predstojećem glasanju u Skupštini o izmenama Zakona o informisanju "Dan odluke za medije". Loš tretman najpoznatijeg voća u Srbiji "Narod slavi šljivu, a političari ne haju". Povodom međunarodnog dana nestalih osoba "Vapaj za nestalima".

PREŠ - "Poslanici recite ne!", o glasanju o izmenama Zakona o informisanju. Za list o Liberalno demokratskoj partiji govori bivši direktor BIA Goran Petrović - "Čedu zanima samo lični profit!".

PRIVREDNI PREGLED - "Država ulazi u firme koje duguju doprinose", za list govori ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić. "Nova pruga košta 4,6 milijardi evra", o modernizaciji pruge Evropskog koridora 10.

Pogledajte još