Šokantno: Ove poznate ličnosti su zaista počinile ubistvo!

Metju Broderik

Petog avgusta 1987. godine, usmrtio je dvoje ljudi. Naime, Metju se nalazio u Severnoj Irskoj, i upravljajući automobilom u kojem je bio sa svojom devojkom, izgubio je kontrolu i izazvao težak udes sa drugim vozilom. Putnice u drugom automobilu, Ana Galager (30) i njena majka Margaret Doerti (63) poginule su na licu mesta. Glumac je proveo mesec dana u bolnici usled gubitka pamćenja, i nije mogao da se seti kako se udes dogodio. Utvrđeno je da Broderik nije imao alkohol u krvi kada se nesreća dogodila. Glumac je prvobitno optužen za izazivanje smrti usled opasne vožnje, da bi na kraju bio osuđen samo za neopreznu vožnju, za šta je kažnjen u iznosu od 175 dolara. Nikada nije išao u zatvor.

Rebeka Gejhart

Još jednu smrt usled opasne vožnje izazvala je glumica Rebeka Gejhart, kada je trinaestog juna 2001. godine u Los Anđelesu svojim automobilom usmrtila devetogodišnjeg Horhea Kruza. Iako je dečak prelazio ulicu van pešačkog prelaza, vozač koji se nalazio ispred glumice je zaustavio vozilo kako bi Horhe prešao ulicu. Glorija to nije videla i zaobilazivši vozilo ispred sebe, udarila je devetogodišnjaka. Kasnije je utvrđeno da je glumica u tom trenutku razgovarala mobilnim telefonom. Osuđena je na tri godine uslovne kazne, platila je kaznu u iznosu od 2,800 dolara, 750 sati društvenog rada i vozačka dozvola joj je oduzeta na godinu dana. Privatna tužba porodice dečaka rešena je vansudskom nagodbom.

Don King

Najpoznatiji promoter bokserskih mečeva na svetu, ekcentrični Don King usmrtio je dvoje ljudi. King je vodio posao ilegalnog klađenja u Kilvlendu, kada je 1954. godine upucao čoveka po imenu Hilari Braun. Don, koji je tada imao 23 godine, nije išao u zatvor jer je po američkom zakonu samo branio svoju imovinu, s obzirom da je Braun pokušao da ga opljačka.

Dvanaest godina kasnije, 1966. godine promoter je počinio svoje drugo ubistvo. Tada se potukao sa Semom Geretom, jednim od svojih zaposlenih. U toj tuči Geret je udario glavom o ivičnjak i preminuo na licu mesta, mada su neki svedoci tvrdili da ga je King tukao do smrti. Osuđen je za ubistvo prvog stepena i u zatvoru je proveo četiri godine, sve dok 1971. godine nije pušten na uslovnu slobodu. Iste godine King napušta posao sa kockom i prelazi na promovisanje boks mečeva, u čemu je postao svetski poznat. Don King je dobio puno pomilovanje od guvernera Ohaja Džejmsa Roudsa 1981. godine.

O Džej Simpson

O' Džej Simpson, glumac i slavni igrač američkog fudbala, optužen je da je u noći 12. juna 1994. godine na smrt izbo svoju bivšu suprugu Nikol Braun i njenog prijatelja Ronalda Goldmana. U jednom od najpraćenijih suđenja u Americi, koje je praćeno raznim kontroverzama i sumnjivim dokazima, fudbaler je proglašen nevinim. Ipak, u građanskoj parnici 1997. godine, proglašen je krivim za dve smrti. Porodica ubijenog Ronalda Goldmana je dobila vansudsku kompenzaciju u iznosu od 8,5 miliona dolara. Simpson je pored toga morao da plati po dodatnih 12,5 miliona dolara porodicama Goldman i Braun, kao novčanu kaznu za ubistvo koje je počinio.

(old_image)

Džejson Vilijams

Bivša NBA zvezda Džejson Vilijams 2002. godine upucao je i usmrtio vozača limuzine Kostasa Kristofija (55), u svom domu u Nju Džersiju. Košarkaš je na sudu izjavio kako je grupi prijatelja pokazivao svoju kolekciju oružja, te da je puška slučajno opalila i usmrtila nesrećnog vozača. Vilijams je proglašen nevinim za ubistvo, i platio je novčane kazne za manje optužbe, poput neopreznog rukovanja oružjem.

Laura Buš

Supruga predsednika SAD Džordža Buša Laura je 1963. godine usmrtila svog suvozača i prijatelja Majkla Datona Daglasa kada je izazvala saobraćajnu nesreću ignorišući znak za zautavljanje vozila. Daglas je preminuo na licu mesta, a Laura je prošla sa lakšim povredama. Buduća prva dama nije krivično odgovarala za njegovu smrt.

Vilijam Berouz

Vilijam Berouz, jedan od najuticajnijih pisaca 20. veka, ubio je svoju nevenčanu suprugu Džoan Volmer, šestog septembra 1951. godine u Meksiko sitiju. U prvobitnoj izjavi pisac je rekao kao su on i žena pod dejstvom alkohola igrali igru o Viljemu Telu, kada je pisac pokušao da pogodi čašu vode na ženinoj glavi. Pucao je i usmrtio Džoan. Međutim, posle konsultacije sa svojim advokatom, promenio je priču i izjavio kako je čistio pištolj koji je nesrećnim slučajem opalio. Osuđen je posle kontroverznog suđenja koje je trajalo godinu dana, a koje je obeležilo podmićivanje sudija od strane piščevog brata. Ipak, u zatvoru je proveo jedva dve nedelje. Berouz je godinama kasnije izjavio kako je smrt njegove nevenčane supruge uticala na njega da postane odličan pisac.

Hauard Hjuz

Na poslednjem mestu ove liste nalazi se jedna od najkontroverznijih ličnosti prošlog veka, ekcentrični milioner i vizionar Hauard Hjuz, koje je 11. jula 1936. godine usmrtio pešaka Gabrijela Mejera na raskrsnici u Los Anđelesu.

Hjuz, koji je tada bio uspešan filmski producent, je po brojnim svedočenjima konzumirao alkohol tokom cele večeri, ali se to u policijskom izveštaju nije spomenulo. Hjuz je izjavio kako se pešak bacio pod njegov automobil, a svedok koji je tvrdio suprotno je na kraju promenio svoju priču. Sumnja se da je bio podmićen. Hjuz nije osuđen, a porodici Gabrijela Mejera je isplatio 20,000 dolara.

blic

Pogledajte još