VREME JE ZA KRAJ: Pet razloga zbog kojih ostajemo u lošim vezama

1. Dopada ti se njegov potencijal

Kada ti se na početku veze sviđa nečiji potencijal, to je dobar znak. Ako ste u vezi već nekoliko godina, a tebi se još uvek ne sviđa tvoj dečko, nego osoba koja bi on mogao da postane, možda si samo previše strpljiva, a on previše nehajan. Jedno je raditi na nečemu i truditi se, a nešto sasvim drugo smišljati opravdanja zbog čega je dobro da izdržite još samo malo.

2. Nisi svoja

Na početku svi malo preuveličavamo svoje vrline, a skrivamo mane, ali vremenom sve maske padaju. Ako si u vezi sa muškarcem od kojeg moraš da skrivaš svoje pravo lice, definitivno si u pogrešnoj vezi, piše Index.hr.

3. Zavaravaš se

Za svaku njegovu manu pronalaziš opravdanje? Nije loše gledati svetlu stranu, ali sve ima granicu. Ako svesno tražiš opravdanje za svaku njegovu grešku pod izgovorom "pa nije to tako loše, moglo je i gore", njemu činiš veliku uslugu, ali sebi nikakvu.

4. Strahuješ od nove veze

Ako ti je jedino obrazloženje zašto ste još zajedno činjenica da se bojiš novog upoznavanja i kretanja ispočetka, definitivno nisi u dobroj vezi. Bolje je biti solo neko vreme, nego ostati u lošoj vezi samo zato što se bojiš nečeg novog.

5.Strah od samoće

Ovo je definitivno načešći razlog zbog kog devojke ostaju u lošim vezama. Samoća nije loša, ako je iskoristite na pravi način. Prava osoba će se pojaviti u trenutku kad se najmanje budete nadali.

Pogledajte još