Čučković: Za obnovu Obrenovca više desetina miliona evra

On je rekao i da "Vlada mora doneti odluku da se jedno telo bavi samo Obrenovcem i da se desetine miliona evra ovde ulože kako bi uopšte narod želeo da se vrati".

"Danas nisam uošte ubeđen da 30 odsto stanovnika uopšte želi da se vrati u Obrenovac", rekao je Čučković dodavši da će preliminarna procena štete od poplava biti gotova za dve sedmice.

On je naveo i da se iz Obrenovca nastavlja sa odnošenjem kabastog otpada, istakavši da se iznose "hiljade tona kao i haljade tona fekalija koje se iznose cisternama".

Čučković je zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije čiji pripadnici su stalno na terenu "tako da posao polako odmiče i vidi se kraj ovom poslu vezano za odnošenje kabaštog materija".

"Nekoliko radnji je danas otvoreno i to nas ozbiljno raduje...važno je da proradi i javna rasveta",
rekao je on dodavši da će tri ulice u centru grada danas dobiti struju kao i da će tokom popodneva biti organizvano zaprašivanje komaraca.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Slobodan Molerović rekao je da je u Obrenovcu u toku velika akcija iznošenja kabastog otpada i da se radi na normalizovanju snabdevanja vodom, kao i na ponovnom uspostavljanju funkcionisanja kanalizacije. Očekivanja su da će početkom sledeće nedelje ti sistemi funkcionisati u najvećem delu grada, dodao je Molerović.

On je napomenuo da je za dva dana izneto je 1200 tona otpada, u saradnji sa vojskom, na čemu je angažovano više od 200 kamiona.

Molerović je dodao da se paralelno sa tim radi na osposobljavanju javnog osvetljenja da bi ljudi koji rade u tri smene na iznošenju kabastog otpada mogli pođednako efikasno da obavljaju taj posao i tokom noći.

Kad je u pitanju podela humanitarne pomoći Molerović je rekao da je danas otvoren još jedan punkt Crvenog krsta na šabačkom putu kod „Molove" pumpe.

"Od sutra se očekuje da počne sa radom punkt u osnovnoj školi na Zabrežju, kao i punkt u Mesnoj zajednici Stubline koji će pokrivati mesne zajednice Veliko Polje, Piroman, Brović i Stubline. Otvorena je i poljska bolnica u dvorištu Osnovne škole "Jefimija" koja je danas primila 50 pacijenata"
, rekao je Molerović, saopštila je Opština Obrenovac.

On je dodao da u Obrenovcu pomažu i komunalna preduzeća iz Beograda i drugih delova Srbije.

izvor: Press Online

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.