Počinje odbrojavanje: Mejdeni na Kalemegdanu spremaju koncert za pamćenje!

Posebno mesto zauzima pirotehnika koju Mejdeni dovoze sa sobom i za koju se sprema ceo jedan poseban tim ljudi u produkciji koncerta. Čak 30 različitih uređaja kontroliše ovaj aspekt produkcije u kojem ništa nije prepušteno slučaju. Zanimljivo je da je ovogodišnja kompletna scenografija i rasveta u funkciji kreiranja takozvane „Arktičke bine“ koja je rimejk bine iz 1988. godine sa „Seventh Son of a Seventh Son“ turneje, ali uz novu, savremenu tehnologiju. „Radili smo dugo na produkciji i u tim uključili dizajnere sa kojima smo radili još u osamdesetim, samo smo im sad na raspolaganje dali svu modernu tehniku za šou 21. veka“, izjavio je tim povodom lider benda Steve Harris.

Bina koja se postavlja za ovaj koncert široka je čak 44 i visoka 17 metara i sadržaće nekoliko gigantskih zavesa sa slikama koje predstavljaju različite segmente koncerta. Popularna maskota Edi pojaviće se na bini u nekoliko izdanja od kojih je jedno visoko čak šest metara! Mejdene na turneji prati tim od blizu 90 ljudi, koji dovozi produkciju u nekoliko šlepera sa ozvučenjem, rasvetom i spektakularnom pirotehnikom, dok bend u Beograd dolazi sa svojim avionom Boing 757 kojim pilotira lično pevač Bruce Dickinson!

Za koncert u Srbiji vlada veliko interesovanje širom zemlje i regiona, pa su ulaznice za Fan Pit rasprodate pre više od tri meseca pred koncert! U prodajnoj mreži Eventim ostalo je još ulaznica za Parter 1 i 2 po cenama od 3500 i 2990 dinara, što su ujedno najpovoljnije cene na celoj turneji.

Pogledajte još