Otkrivena laž: Optužila dečka da je siluje i tuče da bi odložila ispite

Rianon Briker (30) iz Južnog Glosteršira, proglašena je krivom zbog lažnih optužbi silovanja, za koje je okrivila svog dečka Pola Fensoma (46). Prema njenim rečima, Fensom ju je silovao 11 puta.

Nakon što je diplomirala pravo na Univerzitetu u Birmingemu, nastavila je studije za sticanje zvanja barister, odnosno za posebnu vrstu advokata koji su jedini ovlašćeni za zastupanje stranaka na višim sudovima.

Zbog noćnog provoda nije uspevala da posveti dovoljno vremena učenju, što je, ispostaviće se kasnije, rezultiralo njenom maštovitom idejom da optuži dečka za zlostavljanje, kako bi odložila polaganje ispita.

Brikerova je 2011. godine istupila sa ovom otpužbom, u kojoj je tvrdila da je Fensom siluje i tuče, kao i da je bila u drugom stanju i pobacila nakon njegovih udaraca.

Mentori i profesori su bili puni razumevanja i izašli u susret “zlostavljanoj” studentkinji, koja je tek kasnije priznala da optužbe nisu istinite i da se kaje, kao i da je verovatno svima teško da razumeju zašto je to uradila.

Fensom je proveo 36 dana u pritvoru, nakon čega je pušten usled nedostatka dokaza. Ubrzo je utvrđeno da su povrede lažirane.

Prema njegovom svedočenju, bio je šokiran kada ga je privela policija, budući da nikada nije podigao ruku ni na jednu ženu, niti je ikoga prisiljavao na seks.

Izvor: Telegraf.rs/Dailymail.ci.u

Pogledajte još