5 stvari koje morate da uradite da biste dobili svoj prvi posao

Bilo da ste tek maturirali ili ste već neko vreme u potrazi za poslom i nemate sreće, ovo su saveti koji će vam sigurno pomoći da dobijete posao.

1. Budite tačni
Vrlo jednostavna stavka, a ujedno nešto što će vas daleko dogurati.

2. Sprijateljite se
Neko s kim ste kolege danas bi vam već sutra mogao biti šef. Održavanje dobrih odnosa i izbegavanje nadmetanja sa kolegama ume da bude ključ do uspeha kasnije u karijeri.

3.Budite komunikativni

Vi ste jedina osoba koja zna šta želi - da bi neko znao u kom pravcu želite da idete, morate to da im i kažete. Kao i svaka dobra veza, ako ne izrazite svoja opažanja, brige i ne date predloge, ne očekujte da vam neko pročita misli

4.Ostanite u kontaktu sa svima
Činjenica da trenutno imate posao ne znači da treba da prekinete komunikaciju sa ljudima s kojima ste se sprijateljili u prošlosti. Ne stidite se - ako ste im se dopadali tada, sigurno će želeti i sada da budu s vama u kontaktu. Gledajte da s vremena na vreme pošaljete koji mejl bivšim poslodavcima i kolegama, ili još bolje - nađite se na kafi.

5. Upijte okolinu

Svaki posao je drugačiji i početak u novoj kompaniji znači da ima čitava serija novih stvari koju morate da naučite. Bilo da se radi o najboljem mestu za klopu u blizini kancelarije ili prilagođavanje kancelarijskom kodu oblačenja.

Pogledajte još