Maloletnik u Pančevu isekao vene i skočio sa dimnjaka!

Maloletni štićenik doma za nezbrinutu decu u Pančevu, „Spomenak“ skočio je 3. juna sa dimnjaka vešeraja u ovoj ustanovi i propao kroz staklo do kotlarnice, objavio je “Blic”.

On se nalazi u beogradskom Urgentnom centru i u stabilnom je stanju, saopštila je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare ove ustanove direktorka Zdenka Radojković.

Pre pokušaja samoubstva štićenik koji je skočio sa dimnjaka je sebi isekao vene. Zbog ponašanja ovog štićenika tokom incidenta, kako je objasnila direktorka, čitav dom je evakuisan.

- 3. juna naš štićenik koji je bio u prihvatilištu, pod uticajem psihoaktivnih supstanci uništio je prvo inventar naše Ustanove, zatim je svojim ponašanjem ugrožavao ostalu decu u domu kao i zaposlene, pa smo morali da sve evakuišemo. Pozvali smo policiju, Hitnu pomoć, vatrogasce i pregovarački tim MUP-a. Maloletnik je pobegao na zgradu vešeraja pa je na dimnjaku koji je visok 15 metara, staklom sekao svoje ruke. Pregovarači su pokušavali da ga ubede da siđe, ali nisu uspeli. On je skočio sa dimnjaka i propao kroz kotlarnicu. Sada je u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju – rekla je Radojković.

telegraf

Pogledajte još