Kako da svog prijatelja sa povlasticama pretvorite u nešto više?

U svakoj vezi postoji jedna osoba koja želi da provodi više vremena sa drugom. Čak i u većini pravih, dugih veza, postoji jedna osoba koja šalje više poruka, ona koja želi više zajedničkih večeri kod kuće, zajedno i u miru, ko češće kupuje poklone, i ona osoba koja želi da izađe malo sa prijateljima. U jakim vezama ove razlike su mnogo dobro izbalansirane i menjaju se iz nedelje u nedelju, pa nisu problem. Za mlađe i ne toliko stabilne veze, ova razlika je prilično vidljiva.

Takođe, u dosta slučajeva se dešava da je jedno od dvoje više zaljubljeno. Dok je jedna od osoba ušla u celu priču jer je bilo kul, zabavno i interesantno, druga se zaljubila do ušiju. I ova prva osoba vrlo verovatno izlazi sa dosta ljudi, dok za ovu drugu ne postoji niko drugi.

Ako se trudite da od svoje kombinacije napravite romantičnu priču i otpočnete vezu, onda morate postupati oprezno. Da li vam piše i flertuje ceo dan ili samo posle 11 uveče? Da li ste vi ta osoba koja inicira viđanja ili je 50/50? Najvažnije: da li vam je dao ikakvu naznaku da želi da stvari ‘iznese’ iz spavaće sobe?

Ovakve naznake mogu da uključe:

1.Upoznao vas je sa društvom (jedan drug se ne računa)

2.Odavno je prestao da priča o bivšoj

3.Zajedno ste doručkovali ili gledali TV umesto da se jedno od vas samo izvuklo iz kreveta i pobeglo

4.Jasno je stavio do znanja da se ne viđa ni sa kim drugim

5.Pomenuo vas je u kontekstu budućnosti ‘da si ti moja devojka….’

Ako niste primili nijedan od ovih znakova, dalje ste od statusa devojke nego što biste voleli. U principu, pričati o moći u vezama kada jedna osoba nije puno zagrejana za drugu je potpuno glupo. Najbolje je samo ponosno otići. Međutim, kada vas nema dugo, počnete da nedostajete. Drugim rečima: prestanite da mu pišete. Ne zovite. Ako vam šalje nejasne signale, samo se udaljite i gledajte ga kako počinje da se vrpolji mnogo više nego pre.

Moj drug Marko je, na primer, imao devojku s kojom se viđao, tj. s kojom se video u par navrata. I stalno se ponašao kao neki mačo tip, flertovao je sa drugim devojkama razmišljajući kao i svaki muškarac – možda mi dođe nešto bolje. Jedno veče je ovoj devojci poslao poruku oko ponoći, međutim, nije bilo odgovora. Otišao je da spava misleći da će ga ujutru sačekati odgovor. Ništa.Nema odgovora. I tek oko podne mu je stigla poruka ‘Ups, izvini, imala sam ludo veče, uspavala sam se.’ Pozvao me je u panici i pitao ‘Je l’ misliš da se smuvala s nekim drugim??’ Možda jeste, možda nije. Možda je sedela na kauču i gledala film. U svakom slučaju, Marko je počeo najstrašnije da je juri jer nije želeo da je izgubi. Sada su u divnoj vezi.

Pogledajte još