Požar u centru Beograda

U MUP-u su rekli da je prijavljen dim na četvrtom spratu i da su na lice mesta stigli vatrogasci i policija.

Reporteri MONDA javljaju da su na licu mesta tri vatrogasna kamiona, i jedan sa dizalicom. Vatrogasci su imali kraće poteškoće pri prilazu zgradi, jer nisu kamionima mogli da prođu sa Obilićevog venca do Zmaj Jovine zbog stubića postavljenih na trotoaru.

Na Obilićevom vencu se oseća jak miris dima.

 Požar se dogodio u tavanskom delu zgrade, u Zmaj Jovinoj ulici, iz kojeg kulja dim. Na teren je izašlo šest vatrogasnih vozila, kao i kola hitne pomoći, a ulica je blokirana.

U centru Beograda u Zmaj Jovinoj ulici broj šest oko 10.15 časova izbio je požar u stanu u potkrovlju koji vatrogasci pokušavaju da ugase, a stanari su na vremenema evakuisani tako da nema povređenih.

Načelnik gradskog sektora za vanredne situacije Rade Milošević rekao je Tanjugu da je, prema dojavi, centar požara u tavanskom delu zgrade, iz kojeg kulja dim. Na teren je izašlo šest vatrogasnih vozila, kao i kola hitne pomoći, a ulica je blokirana.

Kako javlja reporter sa lica mesta, kada su došli vatrogasci-spasioci oni su evakuisali stanare koji nisu sami smeli da izađu iz zgrade zbog gustog dima. Vatrom i dimom je zahvaćen krov zgrade u Zmaj Jovinoj šest, ispred koje su se okupili građani, s obzirom da su u blizini i kafići i Knez Mihailova ulica.

Vlasnik stana u kome je izbio požar Dragan Zidarević rekao je Tanjugu da u stanu u momentu izbijanja vatre nije bilo nikoga. Zidarević je rekao da nije bio u stanu kada je izbio požar, već su ga obavestili da se pojavila vatra, a on ne može da pretpostavi šta je uzrok incidenta.

Izvor: MONDO, Telegraf

Pogledajte još