Top 10 razloga zbog kojih ti još nije rekao “volim te”

1. Nije spreman da to kaže
Muškarcima teško pada da priznaju svoja osećanja, lakše im je da pokažu na delu koliko im značiš. Ako ti nije rekao te dve slatke reči, to ne znači da te ne voli. Samo obrati pažnju na njegovo ponašanje, dela govore više od reči.

2. Plaši se
Ako je tvom dečku prethodna devojka slomila srce, biće mu potrebno mnogo vremena da skupi hrabrosti i kaže ti da te voli. Ali, što je sigurniji u tvoju ljubav, to će ti se lakše i otvoriti.

3. Još nikad to nije izgovorio
I to je moguće, postoje muškarci koji nikada nisu rekli “volim te”, jer žele da tako važnu poruku pošalju devojci tek kada budu sto posto sigurni da su odabrali onu pravu. Njemu to toliko znači da će radije pričekati nego omalovažiti značenje ovih reči.

4. Boji se da ti ne misliš isto
Izjaviti nekome ljubav nije nimalo lako zato što time rizikujemo da nas neko povredi. Ako on još uvek nije rekao “volim te”, moguće je da se plaši da ti ne voliš njega. Ultimativni strah je da ćeš mu umesto istim rečima, odgovoriti “u redu” ili “hvala”.

5. Čeka idealan trenutak
Možda je tvoj dečko perfekcionista, pa čeka savršen trenutak da ti kaže da te voli. Njemu je tajming najvažniji, jer ne želi da umanji značaj tih reči.

6. Ne želi prerano da pokaže osećanja
Osim straha da mu nećeš uzvratiti istim rečima, muškarac se plaši da “volim te” ne izgovori prerano. Iako njegovo srce svom snagom to oseća, njegov razum mu ne dopušta da isto i kaže. Time se štiti da ne bude povređen.

7. Strah od ranjivosti

Iskazivanjem ljubavi partneri pokazuju da su u potpunosti otvoreni, a samim tim i ranjivi. Zbog toga se muškarci ponekad plaše da te dve reči izgovore naglas. Razmisli, možda tvoj dečko strahuje da će ti, ako prizna da te voli, zapravo dati materijal za emocionalnu ucenu.

8. Nije spreman za ozbiljnu vezu
Nekome je potrebno malo vremena da se zaljubi i prepusti, neko je oprezniji... Upravo iz ovog drugog razloga muškarac može da izbegava velike izjave ljubavi. On se plaši obaveza i ne želi ozbiljnu vezu.

9. Čeka da mu ti to prva kažeš
Iako zna da te voli, on to neće prvi izgovoriti. Pričekaće da ti prva “otvoriš dušu”. Tako ne rizikuje da će biti povređen, barem ne na početku.

10. Ne želi da kaže “volim te”, jer to ne misli
Ako ti se čini da vaša veza napreduje, a on i dalje ne govori “volim te”, možda to jednostavno i ne misli. Moguće je da vezu vidi samo kao dobar provod i ništa više.

Shine.Yahoo/ 24sata.hr

Pogledajte još