Ognjanovići kupili opremu za 1,2 miliona evra

orodica je u prethodnih mesec dana platila ukupno 17 faktura za opremu koju su dodelili Institutu kao donaciju. Preostao novac, odnosno 460.000 evra, i dalje je na bankarskom računu ove porodice.

Međutim, na Institutu za majku i dete i pored naših saznanja da je oprema vredna 1,2 miliona evra kupljena, ne žele da govore o detaljima ugovora o donaciji porodice Ognjanović. Kako nam je rečeno „medijima će dati sve informacije kada se cela procedura završi“. Upravo je porodica Ognjanović insistirala na tome da svi detalji ugovora o donaciji budu tajni.

Međutim, dnevnik "Politika" na osnovu naloga poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića imala je uvid u ugovor porodice Ognjanović i Instituta i prema njihovim informacijama u ugovoru piše da donacija iznosi milion evra. U ugovoru stoji i da će za ovaj novac biti kupljeno 16 dijagnostičkih uređaja, ultrazvučnih aparata, mašina za hemodijalizu. Direktor Instituta Radovan Bogdanović kaže da su Ognjanovići odlučili da opremu kupe sami.

"Mi smo sastavili spisak potrebne opreme, a Ognjanovići će je sami nabaviti. Zahvalni smo što će pomoći deci koja se ovde leče. Nismo upućeni u kupovinu, znamo samo da će oprema biti kupljena u Srbiji", kaže Bogdanović.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.