Pod lupom i doktorat vlasnika i rektora Megatrenda

Dr Marko Milanović, docent a od avgusta vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Notingemu, i dr Miljana Radivojević, postdoktorant na Institutu za arheologiju Univerzitetskog koledža London, rekli su da su u potragu za Jovanovićevim doktoratom krenuli kada su na zvaničnoj prezentaciji njegove biografije uočili da je napisano da je doktorirao na “University in London” umesto “University of London”.

Njih dvoje su pretražili sve centralne kataloge i baze podataka za doktorske disertacije u Velikoj Britaniji i pošto je ta pretraga bila neuspešna obratili su se i-mejlom profesoru Stivenu Vudu s Londonske škole ekonomije (LSE), kog kojeg je, prema biografiji, Jovanović doktorirao.

“Ja nisam bio mentor Mići Jovanoviću. On nikada nije bio registrovan u LSE”, odgovorio je Vud, koji je pojasnio da je Jovanović podneo disertaciju na usmenu odbranu na Portsmutu, ali da je odlučeno da mu se ne dodeli doktorat, jer su u nacrtu postojali veliki nedostaci koji su zahtevali veliku reviziju.

Autori teksta su naveli da je Portsmut lučki grad na 100 kilometara od Londona i da 1983. godine, kada je Jovanović kako je navedeno u njegovoj biografiji, odbranio doktorat, nije postojao univerzitet već viša škola.

“Politika” podseća da se javnost nedelju dana bavi pitanjem da li je doktorski rad ministra Nebojše Stefanovića, koji je on odbranio na Megatrendu, a mentor mu bio Jovanović, plagijat ili originalno naučno delo.

Izvor: Blic

Pogledajte još