Prvi suret sa ćerkom nakon što je pokušala da joj prereže grlo nožem

Žena s Novog Zelanda koja je prošle godine pokušala da ubije svoju ćerku staru tri nedelje ponovno se sastala s njom, a sve su ispratile i kamere. Ćerka ju je videla prvi put nakon napada, a srele su se u psihijatrijskoj bolnici, gde je ona smeštena od 2013. godine.

Majku nisu proglasili krivom za pokušaj ubistva deteta, već su sve pripisali "privremenom ludilu", koje pogađa jednu od 1.000 žena, čija su deca od dva dana do dve nedelje stara, piše Daily Mail.

Ženi je dopušteno da se vrati kući, ali samo pod uslovom da nikada sama ne ostane s detetom kod kuće, zbog opasnosti od novih napada.

Otac deteta, David, ispričao je da je shvatio da se nešto neobično događa veče pre samog napada. Ispričao je da je njegova supruga pala u nesvest dok su bili kod kuće, pa ju je odvezao u bolnicu.

Lekari su joj dijagnostikovali postporođajnu depresiju, ali sutradan ujutru su je pustili kući.

Kazao je da se oboje nisu naspavali, a u jednom trenutku se probudio i otišao u dnevnu sobu da vidi šta se događa. Tamo je zatekao ženu koja je pokušala da ubije ćerku kuhinjskim nožem, nakon čega je i sebe htela da ubije.
 
- Videla je i čula stvari koje ne postoje. Vikala je da ćerku može spasiti samo ako je ubije. Detetu je prerezala grlo, a nakon toga je i sebi htela da uradi isto
- rekao je David.

Na sudu je kasnije otkriveno da je žena bila zlostavljana kao dete i da je imala halucinacije, za koje ni sama nije znala da postoje dok nije dobila dete. Njenu ćerku su srećom spasili lekari, a nju su prevezli u psihijatrijsku bolnicu, gde se oporavljala.

Njen suprug kaže da ona žali zbog svega što je uradila dok nije bila svesna, a uveren je da sebi to nikada neće moći oprostiti.

Izvor: 24 sata.hr

Pogledajte još