DS: Neprihvatljivo da Vučić kaže da međunarodna zajednica laže

"(Premijer Srbije Aleksandar) Vučić je u svojoj borbi protiv zamišljenih unutrašnjih neprijatelja otišao korak dalje i današnjim neprihvatljivim optužbama pokušava da celu zemlju, sve građane i građanke, posvađa sa međunarodnom zajednicom", navodi se u saopštenju DS.

Prema navodima te stranke, Vučić iznosi izuzetno opasne tvrdnje radi ličnog marketinga, braneći se od medijske hajke, koju vidi samo on.

"Iako je sukob sa međunarodnom zajednicom nešto što Aleksandar Vučić vrlo dobro poznaje, a retorika koja vodi u taj sukob jeste retorika koja mu je najbliža, DS nema nameru da dozvoli da građani i građanke Srbije budu uvučeni u zamišljene borbe predsednika Vlade koji na taj način zloupotrebljava svoju poziciju i pokazuje vrhunsku neodgovornost prema državi zbog želje za ličnom promocijom"
, saopštio je DS.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima dokaze da mnogi iz međunarodne zajednice, među kojima i neki ambasadori, pritiskaju medije da vode kampanju protiv njega i njegove porodice.

"I sve što radi zamenica šefa misije OEBS-a u Srbiji Pola Tide je pritisak na medije da vode kampanju protiv mene. Misle da ću moliti boga da prestanu. Nećete me ućutkati i neću nikada da ućutim, jer ja govorim istinu, a oni lažu", rekao je Vučić u Vladi Srbije.

Vučić nije naveo kojim dokazima raspolaže, niti koji ambasadori pritiskaju medije.

Izvor: Beta

Pogledajte još