Tajna uspeha: 5 ključnih stavki zahvaljujući kojima ćete razumeti svoje šesto čulo


Na žalost, mnogo ljudi ne obraća pažnju na svoje šesto čulo jer se svakodnevni problemi ispreče. Ali, sve je jasnije da moramo da obraćamo pažnju na taj osećaj i da ‘verujemo svojoj intuiciji’ jer je to, možda, najbitnije umeće koje ćemo ikada steći.

Međutim, poslušati intuiciju ne znači samo jednom uraditi kako vam je stomak rekao. Razvijanje intuicije je proces koji mora da se uvežbava redovno. Ključ je naučiti kako da razvijemo šesto čulo. I, koliko god komplikovano da zvuči, sasvim je moguće sve ovo uvežbati.


5 načina da poslušate svoju intuiciju i tako steknete uspeh:


1) Dajte sebi prostora da dišete.

Dnevni odlazak u prirodu, na neko mirno, privatno mesto pa makar to bilo i na 10 minuta će vas preporoditi. Na ovakvom mestu ćete čuti sebe kako razmišljate i uspećete da ispratite ono što vam unutrašnji glas poručuje.

2) Živite u sadašnjosti.

Nemojte brinuti o prošlosti ili budućnosti i usresredite se na mala, jednostavna zadovoljstva koja vam daju energiju i radost.

3) Obratite pažnju na signale koje vam telo šalje.

Osećanja poput osećaja uznemirenosti i nervoze su načini kojima vas telo upozorava da nešto nije u redu.

4) Vežbajte meditaciju.

Uvežbavanje meditacije kojom postajete mirni i prisutni ćete uspeti da prihvatite i prigrlite sopstvenu intuiciju.

5) Pokušajte da ne razmišljate previše

Previše razmišljanja vas, verovali ili ne, odvlači od rešenja. Zaustavite se, uradite nešto drugo, potom se vratite na inicijalni problem i rešite ga prvim rešenjem koje vam padne na pamet.

Sledeći put kada vam se učini da nešto nije u redu, zastanite da se zapitate šta nije u redu - i saslušajte sebe. Tako ćete naučiti da reagujete i ponašate se onako kako vam srce govori.

Pogledajte još