Doktorka za globalizam: I Ekstra Nena doktorirala na Megatrendu

Nakon magistarskog rada "Rebrendiranje Beogradske filharmonije", Snežana Berić je na Fakultetu za kulturu i medije na pomenutom privatnom univerzitetu odbranila i svoj doktorski rad pod nazivom "Brendiranje u kulturi i globalizam".

Dok je radila na svom doktoratu, pevačica je u jednom od intervjua rađenih ovim povodom izjavila:

"Globalizacija je dovela do mešanja biznisa i kulture u čitavom svetu i do saradnje među državama, uz poštovanje međusobnih različitosti"
, navela je Ekstra Nena neke od razloga koji su je naveli da odabere baš ovakvu temu.

U želji da i mi na ovu temu porazgovaramo s njom, pozvali smo pevačicu, ali ona nije bila zainteresovana da u ovom trenutku priča o svojim naučnim radovima.

"Ne znam šta o tome ima da se priča! Moj doktorat je moja privatna stvar. Ne znam zašto bismo razgovarali bez povoda, evo, ukoliko vam odgovara, možemo da se čujemo za mesec dana, kad izlazi moja knjiga poezije koja je prevedena i na kineski jezik", ljubazno je odbila svaku dalju diskusiju o svom doprinosu nauci i kulturi.

Inače, Ekstra Nena diplomirala je na Akademiji umetnosti u Beogradu na temu "Muzika u dramskom teatru - kompozitor Zoran Hristić", a na Fakultetu za kulturu i medije univerziteta Megatrend već godinama radi kao predavač na predmetima Interkulturni menadžment i Menadžment u likovnoj i muzičkoj umetnosti. Kako piše na sajtu pomenutog fakulteta, Berićeva je "autor više naučnih radova, prezentovanih i objavljenih na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu, iz oblasti marketing menadžmenta u kulturi i umetnosti".

Izvor: Kurir

Pogledajte još