Žrtvama užasne saobraćajke u Novom Sadu niko nije prišao da pomogne

Školski drugari nastradali su u smrskanom "golfu 5" na Bulevaru oslobođenja, gde su se sudarili sa "audijem" kojim je upravljao Novosađanin Despot Vranić (21).

Prema nezvaničnim informacijama, Vranić se svojim "audijem" spuštao ka bulevaru sa Mosta slobode brzinom od čak 160 kilometara na čas. U tom momentu, "golf" u kom su se nalazili nastradali izašao je iz raskrsnice Bulevara cara Lazara na Bulevar oslobođenja. Usledio je strahovit, direktan udarac. "Golf" je odbačen nekoliko metara napred i prevrćući se otkinuo i semafor na raskrsnici. Telo Aleksandra Marića je delimično ispalo na put, dok je telo jedne od nesretnih devojaka završilo u gepeku smrskanog automobila.

Na drugom snimku bezbednosnih kamera koji se pojavio na Jutjubu, vidi se kako se Despot Vranić (21) u "audiju" spušta sa Mosta slobode prema Bulevaru oslobođenja, prolazi na trepteće zeleno-žuto svetlo na semaforu i udara vozilo "golf 5", koje je prošlo na crveno svetlo.

Na snimku se vide i radnici "Čistoće" koji su se našli na strani na koje je odbačeno vozilo u kojem su nastradale tri mlade osobe, i kako ne ukazuju pomoć, niti prilaze vozilu da vide šta je s ljudima u automobilu, već nastavljaju da sakupljaju smeće iz korpi.

Takođe, i nekoliko vozila koja su nastavila dalje da voze iako je svakog vozača obaveza da zastane i barem pokuša da ukaže pomoć, makar pozivom hitne pomoći i policije.

"Ništa strašnije u životu nisam videla. Posle jezivog udarca, usledila je strašna tišina. Kada smo dotrčali do raskrsnice, ugledali smo zgužvan 'golf' iz kog su neprirodno virila tela ljudi… Prvo nisam shvatila šta se dogodilo, mislila sam da su udarili u semafor, a zatim sam ugledala i razlupan 'audi'. U njemu se još neko nalazio, ali se nije pomerao", kaže Novosađanka koja se u tom momentu našla u blizini.

Hitna pomoć i policija su odmah stigli, ali za troje mladih ljudi nije bilo spasa. Povrede koje su doživeli su bile strašne.

Despot Vranić, međutim, pretrpeo je samo lakše povrede po licu i grudima od vazdušnih jastuka koji su mu spasli život. On je tokom noći zbrinut u Urgentnom centru, odakle je juče pušten na kućno lečenje.

Izvor: Blic

Pogledajte još