Za utorak, 1. septembar 2009. godine

BEOGRAD, 1. septembra 2009. (Beta) - Naslovne strane svih beogradskih listova danas su najviše posvećene usvajanju u skupštini Zakona o javnom informisanju.

ALO - Jedan naslov Medijski mrak u Srbiji.

BLIC - O ogromnom interesovanju za fudbalsku utakmicu Srbija - Francuska "Noćili pred 'Marakanom' za ulaznicu". Usvojene izmene zakona o javnom informisanju "Urednici i novinari na vezi sa advokatima" i monstruoznom zločinu kod titela "Ubijen, stavljen u bure i bačen u bunar".

BORBA - Pod naslovom cenzura "Usvojen Tadićev Zakon o informisanju. Najava dešavanja u svetu - Spektakl u čast libijske revolucije ili vođe Moamera el Gadafija.

VEČERNJE NOVOSTI - O Zakonu o javnom informisanju "Opozicija uvela zakon". List piše da su srpski pregovarači postigli dogovor sa MMF "500 miliona dolara leže danas". Istraživanje o letelicama koje Irak potražuje "Avioni u kutijama".

GLAS - O Zakonu o javnom informisanju "Ipak izglasan medijski mrak", Tekst "Kako da naplatite besplatne akcije", Upozorenje bivšeg predsednika Pakta za stabilnost Erharda Buseka Srbija još daleko od EU.

DANAS - O Zakonu o javnom informisanju "Tanka većina protiv slobodnih medija". Intervju trenera Aleksandra Petrovića "Mogu da se zamislim u srpskoj košarci". List podseća na sedam decenija od završetka Drugog svetskog rata "Vreme krvi, znoja i suza sveta".

KURIR - O usvojenom Zakonu o javnom informisanju tekst "Živeo mrak" i ženi koja je ubila muža.

POLITIKA - O Zakonu o informisanju "Drakonske kazne za medije". List piše da "Brokeri nude osamsto evra za paket besplatnih akcija". O otvaranju sigurne muške kuće u blizini Ćuprije "Utočište za maltretirane muževe".

PREŠ - O Zakonu o informisanju "Medijima prete kazne od čak 1.000.000 E!". O početku školske godine "Đak roditelje mesečno košta 15.000 dinara".

Pogledajte još