TAKO LAKO: Smršajte uz čašu kisele vode!

Istraživanje je obuhvatilo 300 ljudi  koji su do tada pili gaziranu vodu svakog dana i koji su u proseku imali oko 90 kilograma (pojedinačno). Ova grupa je na startu istraživanja bila podeljena u dve grupe.

Jednoj grupi je naloženo da nastavi da pije gaziranu vodu, dok je drugoj to pravo oduzeto. Na kraju studije (posle 12. nedelje), grupa koja se odrekla mineralne  je izgubila 4 kilograma, dok je prva grupa koja je nastavila da pije uspela da skine dva više, odnosno šest! Hm, čuda se ipak dešavaju, ili je mineralna voda čudotvorni napitak koji skida kilograme?

Prema nutricionistima, grupa koja je nastavila da pije gaziranu vodu je imala kontinuitet jer je već do tada pila i mogla je lakše da apsorbuje hranu, dok je druga doživela u organizmu “šok”  (pošto je morala da prekine svoju svakodnevnu rutinu) što je rezultiralo stresom koji je uticao na nivo hormona i šećera u krvi, pa je samim tim usporio mršavljenje, piše Cosmopolitan.

Bez obzira na rezultate ove studije, još niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da je prirodna mineralna voda moćno piće u borbi sa kilogramima.

Izvor: Aura.ba

Pogledajte još