Žitorađa: Uz pretnju nožem pokušao da siluje dečaka

Tomica je preprečio biciklom put maloletnom N. S., i kada se on zaustavio uhvatio ga je za ruku, izvadio nož iz unutrašnjeg džepa, pokazao uplašenom dečaku i rekao "sad ću da te silujem, ako ti nećeš ubiću te".

Zatim ga je gurnuo u rupu koja je bila pored puta a onda i on skočio za njim. Oborio ga je na kolena i naredio mu da skine donji deo trenerke, svukao svoje pantalone do kolena i prišao mu s leđa s namerom da izvrši izjednačen čin sa obljubom, pederastiju – kaže za Blic izvor iz Tužilaštva.

Izbezumljeni dečak se sve vreme branio i pokušao da se otrgne od napadača, što mu je u jednom trenutku i uspelo. Otrčao je do kuće i sve ispričao ocu, koji je slučaj prijavio policiji u Žitorađi.

Tomica je odmah zatim uhapšen, a nakon isteka pritvora od 30, pritvor mu je produžen za još 30 dana. Kako saznajemo, Tomica u izjavi datoj Tužilaštvu nije negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret, ali se branio time da je samo hteo da zaplaši maloletnog N. S., jer ga je opsovao dok su vozili bicikle uporedo seoskim putem.

Urađeno je i neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Tomice U. u kome se nedvosmisleno tvrdi da u vreme izvršenja krivičnog dela nije bio pod dejstvom alkohola, da je mogao da upravlja svojim postupcima i da je bio potpuno uračunljiv.

Tomica U. je od ranije poznat policiji i više puta osuđivan za razna krivična dela, a zbog nasilja u porodici kaznu je izdržavao i u KPD u Kruševcu. Za krivično delo koje mu se stavlja na teret, propisana kazna je od 5 do 15 godina zatvora.

Izvor: Blic

Pogledajte još