Petak 13. u kombinacji sa punim Mesecom doneće nevolje svima

- Ovog petka Mesec će biti u Strelcu što znači da ćemo svi biti kao dvorske lude - previše optimistični i preosetljivi. Maštaćemo da dobijemo 3 miliona na lotou, ali naravno nećemo ni otići da uplatimo tiket, a onda ćemo u novinama pročitati da je neko izvukao sedmicu. Bićemo pravi baksuzi - objašnjava astrolog Vlada Vlajić.

Međutim, to će nam biti najmanji problem. Astrolog objašnjava da em nećemo imati sreće ni sa čim, em ćemo se po ceo dan svađati sa dragim ljudima.

Zašto je petak 13. baksuzan?

Eva je baš u petak ponudila Adamu jabuku, tog dana je počeo Veliki potop, obustavljena je izgradnja Vavilonske kule, a i Kain je, navodno, baš jednog petka 13. ubio Avelja. Isus je razapet u petak, posle večere na kojoj je 13. gost bio Juda, apostol koji je izdao Isusa, a i pre Svetog pisma, petkom su ljudi molili svoja božanstva za dobru žetvu, zdravlje i sreću, te se rad na taj dan smatrao prizivanjem nesreće.

- Retrogradni i puni Mesec će svima stvoriti probleme - svađaćemo se sa svima u okolini, nećemo se snalaziti sa paporologijom, niti u saobraćaju. Zbog retrogradnog Meseca je i došlo do ovako velikog broja saobraćajnih nesreća poslednjih dana, zato izbegavajte da vozite kola, pogotovo u petak - kaže on.

Baksuzni petak 13. i pun mesec napraviće nam problem i sa novim ljubavima.

- Ako planirate ovog petka nekome da izjavite ljubav neka to onda bude grandiozno i spektakularno, inače bolje da to ni ne radite, jer nećete dobro proći - priča Vlajić.

Astrolozi takođe savetuju da tokom punog Meseca ne donosimo važne odluke, ne kupujemo kuću, stan, automobil, pa ni tehniku.

A ako baš u petak polažete neki ispit, nade da ga položite ima samo ako ispoštujete jedno pravilo.

- Studente savetujem da uče od poslednjih do prvih lekcija i tako ispoštuju simboliku retrogradnog Meseca kako bi položili ispite - kaže Vlajić.

Bez obzira da li verujete u astrologiju ili ne, brojni naučnici i doktori tvrde da pun Mesec svakako utiče i na duševno stanje, samo što toga nismo svesni ako prethodno ne pročitamo da će te noći biti pun. Veruje se da Mesec u vreme kada je pun izaziva veliku agresivnost u samome čoveku, pa čak i u duševnim bolnicama imaju posebnu pripremu za dan punog Meseca.

Iako možda niste sujeverni, ovog petka igrajte na sigurno i idite na spavanje ranije kako biste izbegli sve nevolje, svađe i baksuzluke.

24sata

Pogledajte još