Gradonačelnik Mali: Za 10 godina potpuna vodovodna i kanalizaciona mreža

"Plan je da u narednih deset godina rešimo problem pijaće vode i kanalizacije u Beogradu, i na tome se već radi", kazao je Mali novinarima prilikom otvaranja postrojenja za prečišćavanje vode kompanije Nestle adriatik u Surčinu.

On je istakao da je pre tri meseca otvoren pogon za prečišćavanje vode u mestu Zuce i najavio da će u nerednih nekoliko nedelja početi izgradnja takvog pogona u naselju Pinosava.

"Prioritet preduzeća 'Vodovod i kanalizacija' u narednih nekoliko godina jeste da se izgradi pet fabrika za prečišćavanje vode - u Velikom Selu, Kranjči, Vinči, Barajevu i Ostružnici", kazao je Mali.

Kako je istakao, na taj način zaokružiće se sistem koji će omogućiti ravnomerno i kvalitetno snabdevanje pijaćom vodom na teritoriji Beograda.

Mali je podsetio i da jedna trećina Beograda nema rešenu kanalizacionu mrežu, i nju će u narednih deset godina Grad pokušati da izgradi.

Projekat izgradnje kanalizacione mreže vredan je 800 miliona evra, kazao je gradonačelnik Beograda i dodao da je partner Gradu u tom projektu Vlada Japana.

Izvor: Beta

Pogledajte još