Darijan Musić ima ciste na mozgu koje su uticale na ponašanje?

U utorak, pre početka pretresa u Višem sudu predočena je primedba zamenika višeg javnog tužioca da u zapisniku sa glavnog pretresa nije precizno navedena izjava iz nalaza veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, čijem je timu bilo povereno dodatno neuropsihijatrijsko veštačenje o Musićevoj uračunljivosti u trenutku ubistva.

Odlučeno je da se veštak iz Beograda pozove ponovo 13. juna i da dopuni, odnosno, predoči nalaz i mišljenje. Veštak je na prekjučerašnjem ročištu, odgovarajući na pitanje Musićevog branioca Pavla Mušickog, da li se ciste pronađene na Musićevom mozgu izvesno vreme pre ubistva, mogu dovesti u vezu sa delom koje mu se stavlja na teret, kazao da bi te ciste mogle imati uticaj na ponašanje optuženog.

"Neurološki nalaz je bio uredan", kazao je veštak na prekjučerašnjem ročištu, odgovarajući na pitanje Musićevog branioca, objašnjavajući da su imali na uvidu taj snimak. "Neurolog konsultant je uradio neurološki pregled i snimak glave, i oftalmološki pregled očnog dna, koji može da ukaže na promene na moždanim strukturama."

Po nalazu i mišljenju tima veštaka iz zatvorske bolnice u Beogradu, Musić ne pati ni od bilo kakvog duševnog poremećaja i natprosečno je inteligentan.

Posle ponovnog saslušanja veštaka, predviđeno je prezentovanje završnih reči.

Musić je prvobitno bio osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Vladislave Červenko, sa kojom je sedam godina bio u vezi. Apelacioni sud je, međutim, tu presudu ukinuo i naložio ponovno suđenje.

Izvor: Večernje novosti

Pogledajte još