SKANDAL U VRANJU: Nastavnik geografije glavom udario sedmaka?!

Zbog tog incidenta pokrenut je disciplinski postupak u školi. Direktor škole Dušan Stevanović kaže da će, ukoliko se ispostavi da je nastavnik Stamenković zaista načinio ovaj prekršaj, on biti suspendovan, a možda i otpušten.

- Slučaj nije završen i u toku su istražne radnje koje će utvrditi šta se tu zaista dogodilo. Ne mogu da govorim o tome kako se incident odigrao, jer jedni tvrde ovako, drugi onako, tako da će istraga sve na kraju pokazati. U svakom slučaju ništa nije strašno, učenik ide u školu, a kolega Stamenković je na bolovanju – kaže direktor Stevanović.

Pedagog škole Borivoje Nešić priča da zvanično slučaj još uvek nije dospeo u njegove ruke, ali da je čuo šta se dogodilo.

- Incident se dogodio u popodnevnoj smeni prošle nedelje. Ja sam između ostalog zadužen za vođenje takvih slučajeva ispred disciplinske komisije, ali ništa još uvek zvanično nisam dobio. Nakon što direktor bude pokrenuo slučaj pred komisijom, saslušaćemo i suočiti svedoke i aktere priče, pa ćemo na osnovu toga doneti rešenje o eventualnim sankcijama u skladu sa zakonskim okvirima. Sećam se da je nastavnik Zoran posle časa došao kod mene, rekao mi da je imao problem i da ide na bolovanje – kaže Nešić.

Inače, ovo nije prvi put da nastavnika Zorana Stamenkovića optužuju za nasilje nad učenicima. I sadašnji, ali i bivši đaci škole u kojoj radi pamte ga po batinama i problemima.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kaže da je policija sačinila zapisnik posle incidenta između nastavnika Stamenkovića i učenika, ali da će slučaj biti rešavan unutar škole.

Načelnik prosvetne inspekcije u Vranju Dejan Dušanović kaže da je slučaj prijavljen inspekciji, ali da ta služba neće preduzimati ništa dok disciplinski postupak u školi ne bude završen.

– U trenutnoj situaciji ne možemo pouzdano da kažemo šta i kako se dogodilo. Dakle, nepoznato je ko je u ovoj situaciji kriv i nećemo da prejudiciramo i spekulišemo ništa. Na kraju disciplinskog postupka može da se ispostavi da je profesor kriv, nevin ili da se postupak obustavi zbog nedostatka dokaza.U prisustvu roditelja biće saslušani i učenici koji su prisustvovali incidentu – kaže Dušanović.

On dodaje da je direktor škole inspekciji dostavio prigovor na ponašanje profesora Stamenkovića, ali nije želeo da otkriva detalje te predstavke. Ukoliko se ispostavi da je profesor prekršio član 45 Zakona o obrazovanju, ishod disciplinskog postupka može biti i prekid radnog odnosa u školi.

Do profesora Zorana Stamenkovića nije se moglo doći, jer se dva dana nije javljao na telefon.

Okradio.rs

Pogledajte još