Zaljubila se u robijaša osuđenog na smrt i udala se za njega

Samo tri godine pošto su počeli da razmenjuju pisma Lori Dejvis i Dejmien Ekols - jedan od trojice ozloglašenih tinejdžera poznatih kao Trojka iz Memfisa - bili su muž i žena, a prvi put su se dodirnuli na dan venčanja.

Zajedno sa dvojicom prijatelja, Džejsonom Boldvinom i Džesijem Miskelijem Džuniorom, Dejmijen je 1994. godine nevin osuđen za ubistvo trojice osmogodišnjaka u Zapadnom Memfisu (Arkanzas).

U avgustu 2011. Ekols i njegovi drugovi najzad su oslobođeni, ali je Lori 14 godina bila u ljubavnoj vezi sa muškarcem u visokoobezbeđenom zatvoru, za koga se na kraju i udala.

U intervjuu za “Njujork post” Lori je ispričala kako je počela ljubav između nje i Dejmijena nakon što je videla dokumentarni film o njegovom slučaju.

“Znala sam da je napravljena užasna greška. Nije bilo šanse da je mogao da počini taj zločin”, rekla je ona.

(old_image)

Nedelju dana kasnije, odlučila je da mu piše, da mu kaže da je gledala film i da ga pita da li mu je nešto potrebno. Posle sedam dana joj je odgovorio i ona je zaključila “da on ne piše kao neko ko čeka izvršenje smrtne kazne već kao gospodin sa juga”.

To pismo je označilo početak nesvakidašnje, ali dirljive ljubavne veze, o kojoj je Lori ispričala samo najboljim drugaricama. Nije se usuđivala da kaže roditeljima i posle izvesnog vremena osećala se kao da vodi dvostruki život.

Samo nekoliko meseci kasnije, Dejmijen joj je napisao da je voli, a ona mu je u sledećem pismu napisala isto. Razgovarali su telefonom, a prvi put su se videli 1997. godine, kada ga je Lori posetila u zatvoru u Litl Roku.

“Bilo je veoma uznemirujuće. Mnogo je smršao otkako je snimljen film. Kosa i nokti su mu porasli. Videlo se da mnogo pati”, ispričala je Lori.

Delilo ih je staklo sa mali prozorom u dnu prekrivenim bodljikavom žicom tako da nisu mogli da se dodirnu.

(old_image)

Vrativši se u Njujork, Lori je neprestano mislila na Dejmijena i mnogo je patila. Razgovarali su svakodnevno i na kraju je morala da napravi plan kada i na koji način će se čuti, jer je samo za telefon plaćala 500 dolara mesečno.

Godinu i po dana nakon što su prvi put razgovarali (1998), Lori je donela odluku koja će joj promeniti život. Dala je otkaz i preselila se u Litl Rok u Arkanzasu da bi mu bila blizu. Našla je novi posao, gde je primala samo četvrtinu nekadašnje plate, ali nije marila za to. Sada je mogla da ga posećuje svakog petka, kada su zajedno gledali serije.

Ubrzo su se verili, a venčali su se trećeg decembra 1999. godine.

Iako je prema zatvorskim pravilima ceremonija venčanja trebalo da se završi za 20 minuta i nije bilo predviđeno preterano razmenjivanje nežnosti, Lori i Dejmijen nisu mogli da prestanu da se ljube, a venčanje je potrajalo jedan sat.

Dvanaest godina kasnije, Dejmijen oslobođen, delom i zahvaljujući finansijskoj pomoći Lori i nekolicine poznatih ličnosti, kao što su Džoni Dep i muzičari Edi Veder i Dejv Navaro, koji su pokrenuli kampanju za njegovo oslobađanje.

Par je u prvo vreme stanovao na Menhetnu, u stanu reditelja Pitera Džeksona, koji je snimio dokumentarni film o njegovom slučaju “West of Memphis), a danas žive u Harlemu.

Lori kaže da se još uvek navikavaju na zajednički život i da vode kampanju kako bi bio nađen pravi ubica.

blic

Pogledajte još