Ubica i silovatelj manekenke: Osudio sam se na doživotnu tugu i bol!

Novosadsko tužilaštvo na današnjoj završnoj reči zatražilo je da se Darijan Musić (27), osudi kaznom zatvora u trajanju od 40 godina. On je osumnjičen da je sa 53 udaraca ubio na svirep način i umišljajem svoju devojku Vladislavu Červenko (25), za šta je bio osuđen 35 godina, ali je Apelacioni sud poništio, iz bezazlenih razloga, te se postupak vodio ispočetka, piše Kurir.

Izricanje presude zakazano je za utorak.

"Vladislavina smrt bila stravična i utvrđeno je da je umirala u jezivim bolovima. Vrsta povreisoda koje je Vladislava zadobila i njihova brojnost ukazuju na to da je trpela bolove visokog intenziteta, od čak 8-9 stepeni na skali od 0 do 10, i to od momenta povređivanja do smrti. Takođe, nalaz lekara iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu jasno je pokazao da je Musić osoba koja je natprosečno inteligentna i osoba koja ne pati od duševnih poremećaja. Veštaci su utvrdili i da je Musić labilna ličnost s obeležjima narcisoidnosti, impulsivnosti i senzitivnosti, zbog čega ima nizak prag tolerancije na frustracije, unutrašnju napetost, kao i sklonost da se pasivno prepušta vlastitim raspoloženjima", rekao je tužilac u završnoj reči.

(old_image)

Branilac porodice Červenko, Štefanija Pacek, istakla je da kod okrivljenog nema kajanja.

"Njegove oči se ne kaju, nema iskrenosti da ispriča šta se zaista dogodilo, da objasni zašto je tako postupao, izbegava da preuzme odgovornost uopšte za svoje postupke, optužuje druge, svi su krivi sem njega. On je Vladislavu smatrao svojom svojinom, smatrao je da je ona prosto stvar, a ne ljudsko biće, stvar koju može da razbije kad poželi i upravo to i neprihvatanje odgovornosti, treba da opredeli sudsko veće da mu izrekne najstrožu kaznu", rekla je advokat Pacek.

Musićev branilac Pavle Mušicki zatražio je da bude osuđen samo za ubistvo. On je optužio medije da su njegovog klijenta već osudili.

"Nazivali su ga monstrumom, hladnokrvnim ubicom... Shvatam sudsko veće da ima veliki pritisak javnosti, a takođe i ministra pravde, ali ipak verujem u pravednu presudu"
, rekao je Mušicki.

Musić je u svojoj završnoj reči pokušao da “dotakne” sudsko veće, pa je čak u jednom momentu “pustio suzu”.

"Molim vas da me oslobodite da ne prisustvujem izricaju presude. Ja sam sebe osudio na doživotnu tugu i bol"
, rekao je Musić, koji je napisao tri strane svog “monologa”.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još