Izgradnja mosta Zemun–Borča u decembru

Most preko Dunava između Zemuna i Borče je jedini infrastrukturni projekat koji se realizuje u predviđenim rokovima, a njegovo otvaranje biće u decembru, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja je danas obišla to gradilište.

Prema njenim rečima, do kraja jula most će biti spojen u potpunosti, a do kraja godine biće izgrađene pristupne saobraćajnice od Novosadskog puta u Zemunu do Zrenjaninskog puta.

Most će u decembru biti otvoren u skladu sa svim standardima i više se neće dešavati da se otvaraju mostovi samo zato što nekome to odgovara, istakla je Mihajlović, koja je danas obišla gradilište zajedno sa predstavnicima izvođača radova, podizvođača, nadzora i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Ona je dodala da bi pristupni put od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta trebalo da bude izgrađen do septembra naredne godine, napomenuvši da je na tom potezu pristupne saobraćajnice bilo problema sa eksproprijacijom zemljišta.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, Mihajlović je podsetila da su projekti koji se realizuju u oblasti saobraćajne infrastrukture u Srbiji vredni nekoliko milijardi evra, od čega projekti u Beogradu, koji se realizuju u saradnji sa državom, više od 600 miliona.

Izvor: Novosti

Pogledajte još