Odmor za decu u Bogovađi

BEOGRAD, 1. septembar 2009. godine - Uz junsku uplatnicu Javnog komunalnog preduzeća „Infostan“sva domaćinstva u Beogradu dobila su i uplatnicu Crvenog krsta Beograda sa pozivom da pomognu oporavku dece iz socijalno uroženih porodica u odmaralištu Crvenog krsta Beograda u Bogovađi. Od sredstava koja su uplatili Beograđani i pravna lica Crveni krst Beograda će uputiti oko 380 dece, u pet smena, uzrasta od 10 do 13 godina starosti. 

Na račun Crvenog krsta Beograda uplatu je izvršilo 17.221 Beograđanin , a visina uplata do 27.avgusta 2009. godine iznosila je 3.959.153 dinara .U akciju su se uključili i različiti privredni subjekti i pravna lica sa teritorije grada , tako da je na račun Crvenog krsta Beograda prispelo još 250.000 dinara .Ukupna sredstva prikupljena od firmi i pojedinaca namenjena oporavaku dece u Bogovađi iznose 4.159.653,30 dinara. 

Organizacije Crvenog krsta na teritoriji Beograda su u saradnji s osnovnim školama i odeljenjima Gradskog centra za socijalni rad izvršile izbor dece, uzrasta od 10 do 13 godina, na osnovu sledećih kriterijuma: deca iz socijalno ugroženih porodica lokalnog stanovništva, deca koja su prisilno napustila svoje domove u ratnim vihorima na prostoru bivše Jugoslavije, deca s raseljeničkim statusom s Kosova i Metohije i deca koja žive u nehigijenskih naseljima grada. 

Dečje odmralište Crvenog krsta Beograda nalazi se na 70 km od Beograda , na području opštine Lajkovac. O mališanima u Bogovađi za vreme njihovog boravka brinuće vaspitači, animatori i lekar. Bogat sadržaj dnevnih i večernjih aktivnosti, dan ispunjen različitim edukativnim sadržajima i sportskim aktivnostimavi i kupanje u tri montažna bazena učiniće sedmodnevni oporavak beogradskim mališanima nezaboravnim. 

Pogledajte još