Astro navijači: Kako navija njegov znak?

Ovnu je sudija za sve kriv

Tipičan Ovan utakmicu gleda na tri cm od TV-a, zaklanjajući pritom pogled svima drugima oko njega. Vatreni je navijač koji u svakom potezu vidi šansu za preokret ili gol, a do kraja utakmice potroši sve živce. Lako ga ponese euforija, a sudija koji donese upitnu odluku na njegovoj je "tapeti" narednih nedelju dana. Šanse da Ovan izgubi glas za vreme utakmice su 99,9 odsto.

Bik ima bolji plan od trenera

Pripadnike ovog znaka slobodno bismo mogli nazvati trenerima, jer oni navijanju pristupaju, barem po svom shvatanju, s više znanja od običnih smrtnika. Brzo poziva na red sve oko njega koji ne shvataju u čemu je problem u igri, stručno to objašnjava i nudi rešenja. Kod dobrih rezultata kaže "jesam vam rekao da će tako biti". Isto to kaže i kod loših.

Blizanci u utakmici promene 20 raspoloženja

Nokti u zubima, čips u kosi i pivo proliveno kraj njega, tipičan je opis pripadnika ovog znaka dok prati važne utakmice. Emotivno se unose čak i u ono što ih preterano ne zanima, jer ih lako povede euforija mase. Sposobni su da plaču od sreće i tuge, viču, a potom malo i da filozofiraju. Čini se da se oni ponekad potroše i više od igrača na terenu.

Rak eksplodira na kraju

Pripadnici ovog znaka trude se da većinu utakmice provedu u smirenom i staloženom tonu, pa će tako i smirivati one oko sebe da bi mogli bolje da čuju komentatora. Ipak, u određenom momentu njihova samokontrola popušta, pa su sposobni da ustanu i deru se dok ne ostanu bez vazduha, a uvek pronađu nekoga koga će od igrača hvaliti, kao i onog na koga će svaliti krivicu za sve loše poteze.

Lav je zaluđeni navijač

Ovo nije svetsko prvenstvo, ovo je marš za oslobođenje - to je doživljaj navijača pripadnika ovog znaka. Na suprotnoj strani terena nalaze se mrski suparnici koje treba pokoriti, a njihov je doživljaj kao da se porazom smanjuje ugled i čast njih samih. Od svih pripadnika Zodijaka, njima najviše prorade rodoljubivi osećaji, a loš rezultat lako objašnjava zaverom sudija koji su se zbog bilteralnih odnosa i love okrenuli protiv nas.

Devica zadržava optimizam

Pripadnici ovog znaka u gledanje utakmice ulaze smireno, uveravajući sami sebe kako su veće šanse za poraz nego dobitak. Sve vreme smiruje one oko sebe, baca fraze poput "lopta je okrugla", "neka najbolji pobedi" i slično. Ako se njihove crne prognoze ostvare, niko nije nesrećniji od njih i danima terorišu ljude s tugom koju osećaju. Ako pobedimo i dalje su smireni, samo žešće nazdravljaju.

Vage kalkulišu

Ovaj tip navijača pre utakmice proverava sastav druge ekipe, njihove povrede i poziciju, a potom prelazi u kalkulacije oko mogućeg ishoda. U načelu su pravedni i pre se ljute na igrače nego na sudije, a najveći im ponos izazivaju strani komentatori i njihove pohvale. Jednako tako, u navijanje ulaze i osvetnički raspoloženi ako se njegov tim pre utakmice podceni: "Evo vam ga sad!!!"

Škorpija je u stanju i da zaplače

Pripadnici ovog znaka nisu imuni na masovnu euforiju i entuzijastični su navijači koji većinu utakmice provedu vrišteći. Kao dodatan poriv za navijanje služi im listić za kladionicu u džepu. Udaraju se po glavi ako naši pogreše, a kod lošeg rezultata se drže kao da im je umro bliski član porodice. Mogu i zaplakati, ali i dobiti čir na želucu.

Strelci imaju svoju filozofiju

Pripadnici ovog znaka verni su navijači koji nemaju potrebu to toliko isticati, ali verno će to dokazati praćenjem reprezentacije gde god mogu, a ako ništa drugo, otići će na obližnji trg da gledaju utakmicu. Dobro poznaju igrače, uvereni su u svoju superiornu procenu ko je dobar, a ko ne i sposobni su 20 minuta raspravljati s onima kojima gledaju je li bio ofsajd.

Jarac je znalac

Pripadnici ovog znaka su poput Bikova tipični filozofi koji nema šta ne znaju o fudbalu, fer pleju ili šansama njegove ekipe. Najveći im je užitak da objašnjavaju to nekome ko zna manje od njih, a time se osećaju kao da su i oni deo ekipe na terenu. Pobeđujemo li, naručuju ture, gubimo li, naručuju uz psovke i pritom osluškuju druge navijače kako bi se s njima upustili u raspravu.

Vodolija je pesimista koji se nada

Pripadnici ovog znaka, kao i Device, u utakmicu ulaze s isforsirano pesimističnim stavom, kako bi se što manje razočarali. Glavni su u organizovanju savršenog praćenja utakmice - najvećeg platna za projektor, gomile grickalice i nekoliko gajbi piva "da se nađe". Utakmicu kao da gledaju iz prikrajka, a tek ako pobedimo se potpuno opuštaju. Sudije su im često krive, a vrlo su domišljati u izmišljanju nadimaka za njih, kao i za loše igrače.

Ribe su zanovetala

Pripadnici ovog znaka mogu biti vatreni navijači u srcu, ali to baš i ne pokazuju svojoj okolini. Svi koji ih vide doživeće ih kao zanovetala, jer stalno prigovaraju na apsolutno sve na terenu. Prigovaraće i na komentare komentatora, ali to je samo njihova okupacija i odbrambeni mehanizam kojim smanjuju stres od iščekivanja rezultata.

b92

Pogledajte još