Kako da budete hipster?

Kako da postanete hipster? Vrlo lako, evo nekih osnovnih pravila:

Korak 1

Oblačite se kao hipster

Moda je jednako bitna koliko i vaš ukus za muziku. Mada je kupovina po vintidž prodavnicama osnova svake hipsterske mode za većinu, često ume da bude zaobiđena.

Znajte marke. Nekoliko marki su centralne za hipstersku scenu; neke od najpoznatijih su American Apparel, Vans, Brandy Melville, Pacsun, Free People, i Urban Outfitters.

Izbegavajte da kupujete garderobu u prodavnicama koje imaju samo jednu marku, tj. u prodavnicama koje su ekskluzivno jedna marka (ne volimo potrošačko društvo). Umesto toga, gledajte da nađete dobre komade odeće u nezavisnim buticima.

Korak 2

Nosite skinny jeans

Ovaj tip farmerki mogu da nose i devojke i muškarci. Muškarci hipster su često mršavi koliko i žene. Primetićete da muškarci više nose skinny jeans nego devojke. Devojke više vole helanke. Takođe, za devojke su odlične i pantalone sa dubokim strukom (poznate kao ‘mamine pantalone’).

Korak 3

Nosite naočari

Hipsteri obožavaju ‘ironične’ tipove naočara kao što su one sa poklopcima, sa prevelikim ramovima, u najrazličitijim bojama i oblicimai često original Ray Ban Wayfarers u svim bojama duge.

Neki hipster nose naočari čak i ako sjajno vide! Ako ste vi jedan od ovih osoba, gledajte da je staklo obično i da nema dioptriju.

Korak 4

Nosite prepoznatljive gornje delove

Najbolje bi bilo ako su to bendovi kao što su Pink Floyd, Metallica, Van Halen, itd, pletene majice, flannel, floral, i sve slično tome.

Mnogi hipster vole da nose majice sa aplikacijama, slikama životinja ili šuma, kao i drugim slikama, likovima iz crtaća, ironičnim citatima, pa čak i koricama pojedinih knjiga.

Kapuljače su isto sjajna opcija.

Korak 5

Oblačite se vintidž

Haljinice su sjajne za devojke, i to floralnog ili čipkanog dezena. Bakin orman je definitivno sjajan izbor; doduše, morate znati kako da šijete da biste umeli sve da prekrojite po svojoj meri.

Korak 6

Pronađite odgovarajuću obuću

Hipsterska obuća se u principu sastoji iz kaubojskih čizama, Converse patika, i širokog spectra cipela bez štikle/potpetice.

Patike Converse više nisu univerzalna obuća. Iako izgledaju sjajno i svima dobro stoje, ‘izlizale’ su se jer ih sada svi nose, tako da su bolje Steve Madden čizme, Martinke ili bilo koja druga vrsta vintidž čizmi.

Ako želite patike, klasične Ribok patike su najbolja opcija.

Za devojke, štikle bi trebalo da su barem 3cm visoke, a popularne su i čizmice do članaka. Slatke sandalice, čizme, i bakine čizmice su odličan izbor, i plus pokazuju da niste uložili puno truda a opet izgledate sjajno (ne moraju da znaju da ste stolećima tražili pravi par).

Korak 7

Nakit i akcesoari

Širok je spektar akscesoara koje hipster nose, a uključuju velike floralne trake, neon lak za nokte, šnalice, svelte kaiševe, crni lak za nokte, ogrlice sa pticama, helanke u raznim bojama ili sa različitim mustrama.

Ne zaboravite na pirsinge, ožiljke koje ste, navodno, dobili dok ste se bavili drvenarijom i drugim ‘domaćim’ radovima.

Obavezno je nositi neki acesoar sa ironičnom porukom.

Takođe, nigde se ne ide bez torbe u koju vam staje MacBook, iPhone i vinil LP vašeg trenutno omiljenog benda.

Pogledajte još