Uvrede i tuča u Narodnoj skupštini RS

Na posebnoj sednici Skupštine RS, koja raspravlja o nedavnim poplavama i uklanjanju posledica, diskusija je prerasla u uvrede pa i fizičke okršaje opozicije sa poslanicima vladajućih stranaka.

Važno je za građane poplavljenih područja da entitetski parlament usvoji mere sanacije što će skupštinska većina i učiniti, kazao je Dodik, i dodao da su Vladine mere za sanaciju šteta odgovorno pripremljene.

Opozicija želi haos, destabilizaciju RS, nesposobnost Vlade da reaguje i donose mere, rekao je on novinarima u Skupštini i istakao da vlast želi da stabilizuje situaciju, pomogne ljudima posle poplava i pokaže solidarnost.

Dodik je i optužio opoziciju da je "nigde nije bilo u najtežim danima poplava u RS, a sada su tu da pokažu svoju nesposobnost, bahatost, zajapurenost i bes koji se može videti na licu svakog opozicionara".

"Oni očigledno nemaju nikakav drugi argument osim fizičke sile", zaključio je entitetski predsednik, prenosi agencija Fena.

Inače, na posebnoj sednici Skupštine RS, koja već drugi dan raspravlja o nedavnim poplavama i uklanjanju posledica, diskusija je danas prerasla u uvrede pa i fizičke okršaje opozicije sa poslanicima vladajućih stranaka.

Poslanik opozicione Srpske demokratske stranke Miladin Stanić se obrušio na dva poslanika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata, čiji je Dodik predsednik.

Jednog je pljunuo i pokušao da nasrne na njega, a drugog je šutnuo.

Tim incidentima prethodili su verbalni sukobi kada su poslanici SDS upućivali oštre reči i dobacivali premijerki Željki Cvijanović zato što je "u belim čizmama posetila poplavljene delove Bijeljine".

Zbog vređanja na polnoj osnovi sednica je bila prekinuta, poslanice i ministarke su napustile salu, a Vlada je odrrzala i sednicu tim povodom, preneli su banjalučki mediji.

Predsednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić osudio je i verbalne i fizičke incidente i naglasio da u centru pažnje posebne sednice parlamenta treba da budu mere za građane postradale u poplavama, a ne fizički obračun među narodnim poslanicima različitih stranaka.

U međuvremenu se oglasila opoziciona SDS negirajući odgovornost samo svog poslanika Miladina Stanića za današnji fizički incident s poslanicima SNSD.

Ta stranka ističe da je Stanić već duže vreme bio izložen pretnjama i vređanju od pojedinih parlamentaraca vladajuće stranke, kao i da vlast pokušava da skrene pažnju sa rasprave o tome ko i na kakakv način želi da pomogne građanima ugroženim od poplava.

Izvor: Novosti

Pogledajte još