"Zemunski klan ponovo hara Srbijom, sprema se Legijino bekstvo iz zatvora"

Drašković je u intervjuu za "Blic" rekao da informacije kojima raspolaže ukazuju da je zaštićeni svedok Ljubiša Buha Čume bio u pravu kada je medijima nedavno rekao da zemunski klan ponovo hara Srbijom.

"Nešto se opasno i krupno desilo krajem decembra 2013. i početkom januara 2014. kada je Milorad Ulemek Legija, serijski ubica koji je osudjen na četiri puta 40 godina zatvora, sa punim poverenjem države proglašen za ključnog svedoka u otktrivanju ubica Slavka Ćuruvije"
, rekao je Drašković.

Od tada, kako je upozorio, "sve upućuje na zaključak da opet neko u državi sklapa pakt sa djavolom, kao i pre 5. oktobra 2000. godine".

Drašković kaže i da je dodatni razlog za uzbunu i činjenica da je Čumetu, ključnom zaštićenom svedoku koji je razotkrio zločine Legije, osuđenika za ubistvo premijera Zorana Đinđića, i njegovog zemunskog klana, oduzeto policijsko obezbedjenje.

"Njemu je oduzeto obezbedjenje, čime je po nečijoj volji i strategiji postao glineni golub za zemunski klan. Dobio je drugo zahvaljujući svesnoj odluci načelnika UKP", navodi Drašković.

Lider SPO upozorava i da se uveliko priprema teren za Legijino premeštanje u deo zatvora u požarevačkoj "Zabeli" iz kojeg će mu biti lako da pobegne.

"Tamo ga već čekaju njegove ubice, jer su u tom delu zatvora Gumar, Tojaga Ilić, Bujošević...Izvan zatvora su nekadašnji pripadnici JSO koji su rasporedjeni u policiji, tužilaštvu, pravosudju, po medijima, a ima ih čak i u Ministarstvu spoljnih poslova. Meni sve ovo liči na pripremanje terena da se Legija ponovo proglasi za heroja i spasioca države, kao što je bio proglašen za heroja 5. oktobra", kaže Vuk Drašković.

izvor: B92

Pogledajte još