Počeli prevremeni izbori u Vukovaru: Da li će Srbin biti gradonačelnik?

U Vukovaru se danas održavaju prevremeni izbori za novu gradsku skupštinu i gradonacelnika, a pravo glasa ima nešto više od 27.100 birača koji će glasati na 32 biračka mesta.

Za mesto gradonacelnika bore se nezavisni kandidati Andrej Georgievski i Željko Pinjuh, Slavko Mirnić iz Naše stranke, predstavnik koalicije tri srpske stranke Dragan Crnogorac, predstavnik koalicije predvođene HDZ-om Ivan Penava i dosadašnji gradonacelnik, a sada nezavisni kandidat Željko Sabo, prenose hrvatski mediji.

Za Gradsku skupštinu u trci je osam koalicionih lista, medu kojima dve predvode glavna vladajuća i opoziciona stranka SDP i HDZ, i tri liste grupe birača.

Gradsku skupštinu Vukovara, u kojoj je većinu imala koalicija HDZ-HSP dr Ante Starčević uz podršku nezavisnog odbornika, bivšeg SDP-ovca Željka Pinjuha, Vlada je raspustila proletos zbog neusvajanja gradskog budžeta, kad je razrešen i dotadašnji gradonacelnik Željko Sabo (SDP).

Zanimljivo je, navode hrvatski mediji, da ovim prevremenim izborima u Vukovaru gotovo da i nije prethodila predizborna kampanja.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još