Ubijen kandidat PDK za poslanika dok je slavio ženin rođendan

U Orahovcu iz nepoznatih razloga ubijen je kandidat za poslanika ispred PDK-a Elvis Pista. Ubistvo je prijavljeno i Policiji Kosova. Prema saopštenju Policije u Orahovcu, sinoć se 45 minuta posle ponoći u dvorištu restorana "Haja Petrol" desilo e ubistvo.

"Prema prvim informacijama sa terena stoji da je E.P. iz Orahovca bio u restoranu sa nekoliko poznanika. U momentu kada je sa suprugom izlazio vani iz restorana napadnut je vatrenim oružjem iza leđa", stoji u saopštenju.

Prema dokazima koji su pronađeni na mestu ubistva može se utvrditi da je na kandidata PDK-a pucano iz oružja malog kalibra i da je buka bila minimalna.

"Prema mestu događaja, sumnja se da je osumnjičeni čekao žrtvu iza zida i bio maskiran. On je sa te pozicije ispalio u pravcu Piste četiri metka. Nakon incidenta, žrtva je poslana u Domu Zdravlja u Orahovcu, međutim, doktor je samo mogao da utvrdi smrt".

Na mestu događaja prisustvovali su: regionalni direktor, šef regionalne istrage, forenzičari, jedinica K-9 kao i državni tužilac. Forenzičari su beživotno telo odneli na obdukciju.

Slučaj istražuje jedinica za istragu teških krivičnih dela kao i generalna direkcija policije. Policija Kosova apeluje na sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom slučaju da prijave policiji.

Pista je bio jedini sin u porodici, bio je oženjen i nije imao dece.

izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.