Najbolje čuvan sportista u istoriji: Pogodite kakvo obezbeđenje ima Ronaldo!

Naime, zvezdu Real Madrida na Svetskom prvenstvu u Brazilu čuvaju sve moguće službe bezbednosti i pored sebe u svakom trenutku ima bar 50 telohranitelja.

Španska "Marka" tvrdi da reprezentaciju Portugala čuvaju Federalna policija Brazila, milicija Sao Paula i brazilska vojska. Fudbalski savez Portugala ne želi da otkrije tačan broj ljudi koji obezbeđuje reprezentaciju, ali taj list navodi da u svakom trenutku minimum bar 15 članova obezbeđenja pazi na igrače.

Posebna pažnja se obraća na kretanje portugalske delegacije, pa izabranike Paula Benta na putu prate i dva oklopna vozila, devet motora, saobraćajna policija Sao Paula i helikopter.

Međutim, to nije ništa u odnosu na obezbeđenje koje ima Kristijano Ronaldo, koji u Brazilu jednostavno mora da se oseća sigurno.

Ronaldo je posebna priča, pošto njega u svakom trenutku prati čak 50 telohranitelja. Oni su već morali da intervenišu na treningu Portugala, 12. juna, kada je jedna navijačica preskočila ogradu u nameri da dođe do najboljeg fudbalera sveta.

Međutim, ni toliko obezbeđenje nije bilo dovoljno da u Brazil doputuju i članovi njegove porodice. Njima je savetovano da ostanu kod kuće, a na Svetsko prvenstvo će doći tek ako se Portugal plasira u nokaut fazu takmičenja.

Portugal prvi meč na Mundijalu igra u ponedeljak, protiv selekcije Nemačke.

Kurir

Pogledajte još