Jovanović: Ovo je bio politički napad, Stefanovićev doktorat je brilijantan

Jovanović je, odgovarajući na brojne optužbe iznete prethodnih dana da nikada nije doktorirao u Velikoj Britaniji, pokazao ukoričeni doktorski rad uzet iz arhive Londonske škole ekonomije i političkih nauka.

Odgovarajući na optužbe o navodnoj hiperprodukciji najviših akademskih zvanja na "Megatrendu", Jovanović je precizirao da je od osnivanja univerziteta na njemu doktoriralo 275 osoba, odnosno desetak godišnje.

Podsećajući da su napadi na njega počeli posle pokušaja da se ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović diskredituje osporavanjem autentičnosti doktorskog rada koji je odbranio pred "Megatrendom", Jovanović je rekao da je cela afera isfabrikovana da bi se srušio državni vrh.

"Mi smo našim izvorima došli do podataka da je to inicirao bivši rektor Beogradskog univerziteta Dejan Popović"
, rekao je Jovanović.

"On je dao zadatak Miljani Radivojević da na ''Peščaniku'' napravi analizu, a ona je našla još trojicu kolega i cilj je bio čisto političke prirode, a to je rušenje državnog vrha", kazao je Jovanović.

Do prepiske koja, kako tvrdi, potvrđuje tu hipotezu došla je grupa "Anonimus".

Ta neformalna hakerska grupa je danas, naime, u više medijskih redakcija dostavila dopis sa veb-adresama na kojima je moguće pronaći navodnu prepisku između ljudi koji su umešani u ovaj slučaj.

Preciziravši da je formirana četvoročlana komisija koju čine profesori "Megatrenda" sa ciljem da ispita sve navode u vezi sa doktoratom ministra Stefanovića, Jovanović je istakao da je doktorantima davao Stefanovićev rad kao uzor kako se pravi metodološki okvir naučnog istraživanja.

"Ima više od 60 svedoka da je to bila brilijantna odbrana doktorskog rada", rekao je Jovanović.

Izvor: Press online

Pogledajte još