Za sredu, 2. septembar 2009. godine

BEOGRAD, 2. septembra 2009. (Beta) - Naslovne strane beogradskih listova danas su najviše posvećene pregovorima srpske vlade i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i akciji policija Srbije i BiH.

ALO - O primeni izmenjenog Zakona o informisanju u tekstu pod naslovom "Samo Velja tuži novinare". O slučaju porodičnog nasilja u Nišu pod naslovom "Otac monstrum".

BORBA - O pregovorima Srbije i MMF pod naslovom "Zaključivanje druge revizije odloženo do oktobra. O obeležavanju sedamdeset godina od izbijanja Drugog svetskog rata - "Cela Poljska u znaku sedam decenija od početka Drugog svetskog rata".

BLIC - O pregovorima srpske vlade i MMF-a u tekstu "MMF ne veruje Vladi Srbije na reč". O akciji policija u Srbiji i BiH pod naslovom "Uhapšen 21 član klana". O porodičnom nasilju u tekstu "Danima brutalno tukao ćerku od pet godina".

VEČERNJE NOVOSTI - O pregovorima srpske vlade i MMF-a u tekstu "Novi porez nije uslov". Posle svađe u skupštini oko zakona o informisanju "Pomirenje Koštunice i Nikolića". "Ceo gang iza rešetaka" je tekst o akciji policija Srbije i BiH.

GLAS JAVNOSTI - O primeni Zakona o uređenju prostora "Divljoj gradnji nije odzvonilo". O izmenama Zakona o informisanju "Ocena ustavnosti ili sud u Strazburu".

DANAS - O reakcijama na usvojene izmene Zakona o javnom informisanju u tekstu "Medijski zakon odlaže izbore". O početku nove školske godine pod naslovom "Prvo zvono za klince iz karton sitija". O cenama u Srbiji u tekstu "Uskoro jeftinije ulje".

KURIR - "Srećni i bogati" naslov je teksta o zaradama srpskih parlamentaraca.

POLITIKA - O akciji policija Srbije i BiH pod naslovom "Lisice za Darka Eleza i njegovu grupu". O situaciji na tržištu akcija u tekstu "Trguje se besplatnim akcijama, a ne potvrdama". O najavljenim poskupljenjima pod naslovom "Poskupljenje struje dogodine". O prosvetnim aferama u Hrvatskoj i Srbiji u tekstu "Srpsko-hrvatski indeks".

PRES - "Uhapšena 22 opasna mafijaša" naslov je teksta o akciji policije Srbije i BiH. "Vlast sprečila da zakon padne na Ustavnom sudu" za list kaže predsednica UNS Ljiljana Smajlović.

PRIVREDNI PREGLED - O početku javne rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti potrošača - "Evropski standardi zaštite za srpske potrošaće". O pregovorima sa MMF-om u tekstu "Sve može ako smanjimo potrošnju".

Pogledajte još