Matić i Rodić: Jovanovićeve optužbe su jeftine i neosnovane


"Megatrend i Samizdat su u oktobru 2013. zaključili ugovor na osnovu kog je taj univerzitet podržao izdanja Samizdata iznosom od 600.000, a ne od 1.200.000 dinara, kako je to juče izrečeno u emisiji 'Teška reč'", naveo je Matić u pisanoj izjavi.

Matić je rekao da mu se u februaru ove godine, tokom dogovora o nastavku saradnje Megatrenda i Samizdata, a povodom objavljivanja novog izdanja te kuće, Jovanović obratio s primedbom da su on i Megatrend negativno predstavljeni u emisijama "Utisak nedelje" i "Bulevar".

"Preneo sam mu da ukoliko smatra da se u navedenim emisijama iznose neistinite informacije, vredjaju njegova čast i ugled ili ugrožava privatnost, obrati onim licima koja su za to nadležna u Produkcijskoj kući Mreža ili urednicima emisije 'Bulevar', na način kako je to predvidjeno zakonom", naveo je Matić.

Mića Jovanović je u nedelju uveče televiziji Pink rekao da mu je vlasnik Kurira Aleksandar Rodić predložio da svaki student Megatrenda kupi po primerak časopisa National Geographic, što bi, poskupelo godišnju školarinu za 25 evra, a Kuriru, kako je naveo donelo godišnji prihod od 500.000 evra. Dodao je da mu je Veran Matić tražio 1,2 miliona dinara za postavljanje i rasklapanje štanda na sajmu, dok mu je Blic predložio da za 200.000 evra uspostave "strateško partnerstvo" koje podrazumeva objavljivanje pozitivnih tekstova i reklama za Megatrend.

Povodom Jovanovićevog gostovanja na televiziji Pink u ponedeljak se oglasio i vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, koji je odbacio optužbe rektora u ostavci Megatrenda i njegove argumente nazvao jeftinim.

"Siguran sam da je Vaš nastup direktna posledica višednevne neispavanosti koju ste nekoliko puta pomenuli. Zbog toga sigurno niste mogli da se setite kad ste tačno doktorirali ni koliko skupocenih kola imate. Vaš pogled uprt izvan kadra u emisiji siguran je simptom nesanice, a možda i očekivanja instrukcija", naveo je Rodić u saopštenju.

Rodić je dodao da je Jovanović "zbog nesanice i navike da formira Vladu Srbije" sebe projektovao u ulogu Mila Djukanovića i da, kao i Djukanović, proglašava medijskom mafijom sve one koji ne slušaju njegov diktat.

Jovanović je rekao da poseduje dokumentaciju, odnosno predugovore, koji potvrdjuju te tvrdnje.
Izvor: Beta

Pogledajte još