Uhapšen ubica navijača Partizana

Skoro 20 minuta posle pljačke u kojoj su učestvovali Beograđanin Alen A. (25) i Stefan O. (23) (desno na velikoj fotografiji) ispred lokala začule su se policijske sirene, ali se nažalost ubrzo ispostavilo da je u taj kraj nemačka policija došla nekim drugim poslom.

U nedostatku onih koji bi trebalo da zaustave pljačkaše, ovu ulogu preuzeli su brat i zet vlasnika zlatare, koji se u trenutku pljačke nalazio u Turskoj.
Na naoružane lopove njih dvojica su krenula golim rukama, a onda je na lice mesta konačno stiglo čak 17 policijskih patrola koje su u međuvremenu pozvali prodavci iz susednih lokala.

Stefan O. uspeo je da pobegne dok je Alena A. u tome sprečila policija, i to tako što ga je teže ranila.

Koju količinu novca i zlata je tada begunac odneo sa sobom i eventualno negde sakrio, tek će biti utvrđeno, ali ono što se zasad zna jeste da su u Alenovom zadnjem džepu pantalona nađena 22 zlatnih lanca i prstena. Deo plena koji je sa sobom prilikom bekstva poneo Stefan O. rasuo se po ulici ispred zlatare, ali su ga razgrabili prolaznici.

Dan kasnije nakon što je Stefan O. uhapšen, neuspešni razbojnici prosleđeni su sudskim organima pred kojima su priznali krivicu.

Kako saznajemo, Stefan O. je osumnjičen da je u oktobru 2013. godina nasmrt izbo navijača Partizana Vladimira Živkovića (35) u beogradskom naselju Karaburma. Posle ubistva Stefan je pobegao u Nemačku, a Srbija je za njim izdala poternicu. Sumnja se da je kobne večeri nožem izbo i usmrtio Živkovića. Zbog tog ubistva već su uhapšene tri osobe koje su osumnjičene kao saučesnici.

Supruga vlasnika opljačkane zlatare, međutim, smatra da lopove treba najstrože kazniti.

"Ne mogu da prihvatim njihovo priznanje niti kajanje. Moje dete i dalje ne može da zaspi ako u sobi nije upaljeno svetlo, jer ima traume", rekla je Nursen C. (40), prepričavajući sudiji da je njen sin posmatrao kako jedan od razbojnika njegovom ujaku preti pištoljem, a njegovu majku hvata za vrat i baca je na pod.

Izvor: Blic

Pogledajte još