Užas u Novom Pazaru: Majka zaključala u kavez bolesnog sina!

Maloletni dečak M. J. (16) iz Novog Pazara već tri godine živi u metalnom kavezu. Njegova majka A. J. pregradila je deo sobe rešetkama i tu smestila sina jer je težak psihički bolesnik.

Novopazarka A. J. kaže za Informer da je prinuđena da dete drži iza rešetaka jer je zbog bolesti često agresivan i tuče je. U kavezu koji je napravljen u delu sobe nema nameštaja. Na podu je dušek prekriven najlonom i prekrivačem.

- Moj sin ume da bude agresivan, često me je udarao i zbog toga sam mu napravila kavez, gde ga zatvaram. Tako sam prečila da me tuče, ali i da sebi nanosi povrede. Hranu mu doturam kroz rešetke i ponekad uđem kod njega. Dešavalo se da me i tada napadne – kaže samohrana majka ovog dečaka.

Kada se naljuti, dečak se udara pesnicama u glavu, baca jastuk i ćebe. On je sa tri strane okružen zidovima, a sa četvrte su rešetke. Nadležni u Centru za socijalni rad tvrde da nisu znali da dečak živi u nehumanim uslovima kao divlja zver!

- Povremeno mu uključim televizor koji je u drugom delu sobe. Gleda ga kroz rešetke, najčešće muzičke emisije, koje ga umiruju. Mnogo mi je žao deteta, zatvoren je ovde i retko kad ga izvodim u šetnju. I ja sam bolesna, nemam snage da ga kontrolišem – s gorčinom priča A. J.

telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.