Poštedeću ćerke činjenice da njihov tata nije moja srodna duša

KONCEPT SRODNE DUŠE

Volela bih da mogu da kažem da je ispravljanje pismenih zadataka mojih učenika vrlo zabavno, ali to bi bila potpuna laž. Uglavnom, ocenjivanje mojih učenika je dosadan i iscrpljujući posao. Često se preispitujem zašto sam to izabrala da studiram i zašto sam želela da budem nastavnik. Sastavi koje napišu 12-godišnjaci isisavaju život iz mene. Ali, nekada se desi da zbog rečenice ili dve koju napišu potpuno promenim mišljenje”, rekla je Meri.

"Nije fer da ljudi sa invaliditetom budu osuđivani na osnovu izgleda. Odrasli ne pronalaze srodne duše na osnovu njihovog izgleda", napisala je Mekenzi koja ide u sedmi razred.

Ove dve rečenice su u meni izazvale vrlo burnu reakciju i zaista želim da se pozabavim temom "srodnih duša". Kada sam pročitala ovo, prvo što sam htela da uradim je da otrčim kući i da objasnim svojim dvema ćerkama da srodne duše ne postoje. To nije nešto o čemu bi trebalo maštati i čemu bi se trebalo nadati. Jer, na kraju ćete se razočarati i misliti da nešto nije u redu sa vašom potpuno stvarnom i zdravom vezom.

Jedino što me je sprečilo je činjenica da moje ćerke imaju tri i pet godina. One trenutno misle da će kada odrastu da se udaju za nekog kao što je njihov tata. One ne znaju da li će one biti te koje će nositi pantalone u kući. U našoj porodici, raspodela obaveza na osnovu pola je potpuno suprotna u odnosu na društvene norme. Ja ne želim da one misle kako način na koji naš dom funkcioniše nije normalan. Zapravo, ne želim ni da misle da je nešto normalno, a da nešto drugo nije. Želim da same otkriju šta je najbolje za njih i njihov život. Ali ne želim da žude za srodnom dušom, jer će se iznova i iznova razočaravati.

MOJ MUŽ NIJE MOJA SRODNA DUŠA

Kris Grejem nije moja srodna duša. On je moj suprug, najbolji prijatelj, ljubavnik, osoba sa kojom najviše volim da pričam, osoba koja me uvek podržava i deo moje porodice. Ali, on me ne ispunjava niti čini sav moj svet. On me izaziva, podstiče i usmerava, ali on nije centar mog sveta. To je opasno da uopšte pomislim da očekujem od čoveka koji ima svoje mane. A i on je oženjen sa mnom, koja ih i te kako imam. Ideja da će neko uspeti da popuni prazninu u vašem srcu je potpuno pogrešna, bolna i osuđena na propast. Nikada nećemo prestati da imamo potrebu da nas neko sasvim dobro poznaje, ali takođe nikada nećemo biti srećni jer se tako nešto nikada neće desiti.


Foto: Print screen

Taj koncept, ta laž koju nam serviraju, uništila je mnogo veza i brakova i ostavila ljude nesrećnim, a bili su savršeno srećni. Ja volim svog muža i mislim da je on divan, inače se ne bih ni udala za njega niti mu rodila dvoje dece. On čini moj život zanimljivijim, čini me boljom osobom i voli me čak i onda kada nisam baš fina prema njemu. Srećna sam što je on u mom životu.

Ali, i da ga nisam upoznala, mislim da bi moj život i dalje bio poprilično dobar. Ja nisam čekala nekog drugog da dođe i spasi me mog užasnog postojanja. Imala sam lep život i pre njega, bila sam voljena i zbrinuta. Uskoro ću otkriti svojim ćerkama tajnu o srodnim dušama, izmišljotini koja čini ljude nesrećnim.

Izvor: Blic Žena

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.