Ne lupajte glavom o zid! Evo šta će vam oterati stres!

1. Špargla
Puna je folne kiseline koja je “zaslužna” da zadržite hladnokrvnost. Pripremite je kao salatu, skuvajte je na pari, grickajte...

2. Avokado
Ovo povrće obiluje “borcima protiv stresa” – kalijumom i monozasićenim masnim kiselinama koji popravljaju rapoloženje.

3. Borovnice
Sadrže antioksidanse i vitamin C, za koji je poznato da smanjuje nivo stresa. Kad osetite da vam pritisak skače zbog tenzije na poslu, pojedite malo borovnica.

4. Indijski orah
Osim što je sjajan saveznik u borbi protiv viška kilograma, indijski orah je bogat cinkom koji je veliki neprijatelj anksioznosti i depresije.

5. Kamilica
Čaj od kamilice je već odavno naširoko i nadaleko poznat kao napitak koji umiruje. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Pensilvaniji pokazalo je da su anksiozne osobe koje su pile čaj od kamilice imale značajan pad simptoma anksioznosti.

6. Čokolada
Crna, a ne mlečna i sa punjenjima! Osim što je bogata antioksidansima koji povoljno deluju na naš organizam, čokolada će pomoći da se osećate bolje.

7. Beli luk
Nije baš prijatno sedeti u društvu pošto ste pojeli beli luk, ali umesto onog svežeg možete da popijete beli luk u perlicama. I one sadrže antioksidanse koji eliminišu stres.

8. Zeleni čaj
Istraživači sa Univerziteta u Ilinoisu tvrde da, osim što pomaže u mršavljenju, zeleni čaj može da pomogne i u borbi protiv stresa. Popijte dve šoljice zelenog čaja dnevno.

9. Pomorandže
Opet vitamin C i kalijum, koji udruženi sjajno utiču na eliminaciju stresa i podizanje dobrog raspoloženja.

10. Školjke
Nisu samo prirodni afrodizijaci. Školjke obiluju i cinkom. Pojedite šest školjki dnevno i osigurajte sebi nervnu stabilnost.

Večernji.hr

Pogledajte još