Uskoro ćete moći i mirise da šaljete preko Facebooka!

Pored tekstualnih poruka, fotografija i video-zapisa, uskoro ćemo preko smartfona moći da šaljemo i mirise. Kako bi slanje mirisa funkcionisalo, neophodan će nam biti novi uređaj pod nazivom oPhone, koji je razvio profesor sa Harvarda Dejvid Edvards.

Korisnici će moći da kombinuju 32 osnovna mirisa i naprave preko 300 hiljada posebnih kombinacija. Kada korisnik napravi željenu kombinaciju može da je pošalje koristeći aplikaciju oSnap.

Pomenuti profesor i ekipa iz njegove kompanije “Vapor Communications” će od sledeće nedelje pokrenuti kampanju na sajtu “Indiegogo”, kako bi prikupili neophodna finansijska sredstva za masovnu proizvodnju oPhone-a.

Ovaj uređaj radi sa posebnom aplikacijom za iPhone. Unutar te aplikacije korisnici biraju kombinaciju mirisa i šalju ih kao poruku prijateljima. Telefoni prijatelja moraju da budu povezani sa oPhone-om kako bi on napravio poslati miris.

Jedno je sigurno. Korisnici koji na Instagramu i Facebook-u objavljuju brojne fotografije hrane, sigurno bi voleli da sa svojim prijateljima podele i odgovarajuće mirise. Tako bi sigurno postali popularni i mirisni selfiji.

Cena oPhone-a će biti oko 199 dolara, odnosno 149 za one koji ovaj gedžet naruče tokom “Indiegogo” kampanje za sakupljanje novca.

"Kaže se da slika vredi hiljadu reči, a sada miris vredi hiljadu slika." poruka je proizvođača.

Šta vi mislite, da li ste voljni da izdvojite ovu sumu samo da biste namirisali nečiji obrok, parfem ili kafu?

Pogledajte video:

T.D.

Pogledajte još