Kraljevo: Padao grad veličine oraha

Meštani kažu da je grad padao dobrih dvadesetak minuta i da im je propalo sve što su posejali.

"Ovakvo nevreme se ne pamti u ovom kraju. Lopatama smo sakupljali grad koji je pao. Sve nam je uništeno. Propale su nam sve maline koje je trabalo da poberemo. Nemamo ni paradajza, kukuruza, pšenice, krompira. Ništa nije preteklo", priča za Darko Baltić iz zaseoka Brezna u Studenici.

Brojna domaćinstva su doživela katastrofalne štete.

Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, kaže za Tanjug da ima saznanja da je u Studeničkom kraju grad pričinio veliku štetu, ali kaže da o eventualnom ispaljivanju protivgradnih raketa ne odlučuje njihova služba, već protivgradni centar Bešnjaja kod Kragujevca.

"Naše odeljenje rukovodi samo strelcima, ali ne odlučujemo kada će biti i koliko protivgradnih raketa, ispaljeno. Još večeras ćemo poslati ljude da naprave izveštaj sa tog terena, ali nevreme je bilo najavljeno za danas, kao i za sutrašnji dan", kaže Kočović.

On je dodao da je danas popodne najviše padavina bilo u Ibarskoj dolini, zbog čega je i saobraćaj na magistrali bio u jednom trenutku u prekidu, a zabeleženi su i odroni na nekoliko mesta od Kraljeva do Ušća.

Izvor: Mondo

Pogledajte još