Psi koji mokre uz banderu krivi što je pala na pešaka

U JKP “Javno osvetljenje” kažu za “24 sata” da su odmah po pozivu izašli na lice mesta i obezbedili lokaciju. Ono što zabrinjava jeste činjenica da su radnici ovog preduzeća još pre četiri meseca upozorili na to da stub nije dovoljno bezbedan.

- Mi smo konstatovali da postoji problem i u februaru obavestili Elektrodistribuciju o neophodnosti zamene stubova. Činjenica je da ima puno zastarele opreme i da ne može sve odmah da se isprati - kažu u “Javnom osvetljenju”.

Odgovor zašto je bandera pala potražili smo i u EDB.

- Na Zemunskom keju smo uklonili tri metalna nova stuba koja su bila rasklimana i koja pod hitno treba da se menjaju. Ipak, koliko god puta da ih promenimo, neće biti dovoljno, jer vlasnici dozvoljavaju svojim kućnim ljubimcima da vrše nuždu uz bandere koje ta tečnost uništava. Trenutno u gradu na različitim šetalištima i u parkovima gde sugrađani šetaju pse, ima oko 50 bandera koje smo registrovali da iz tog razloga moraju da se zamene - kažu za “24 sata” u EDB.

U ovom preduzeću ističu da se radi o velikom problemu i da su konsultovali komunalnu policiju koja nema nadležnost da zbog ovog razloga kažnjava vlasnike kućnih ljubimaca.

“Novi stubovi brzo će biti u istom stanju”

ZAMENA - “Novi stubovi koštaju od 80.000 do 90.000 dinara. Videćete kad budemo postavili nove metalne stubove na Zemunskom keju, za šest meseci će biti u istom stanju. Moraćemo da ih zamenimo. Apelujemo na vlasnike pasa da vode računa o svojim ljubimcima jer su na ovaj način ugroženi prolaznici”, kažu u EDB i napominju da su stubovi koje su uklonili kako bi postavili nove već nekoliko puta bili zamenjeni a da su ih od februara već popravljali.

24sata

Pogledajte još