Poslednji rok vlasniku Trajala

KRUŠEVAC, 2. septembra 2009. (Beta) - Agencija za privatizaciju je dala poslednji rok vlasniku kruševačke Trajal korporacije, bugarskoj kompaniji Brikel EAR, da do kraja septembra ispuni obaveze iz ugovora o privatizaciji.

U Obaveštenju o poslednjem naknadnom roku za izvršenje obaveza iz kupoprodajnog ugovora, u koji je agencija Beta imala uvid, Agencija je navela da predlozi Brikel EAR-a da se odlože investicije, izmeni struktura investicionog programa i da mu se odobri da proda 20 odsto imovine Trajala nisu prihvatljivi.

Agencija ja zatražila od bugarske kompanije da dopuni zahtev za zalaganje imovine Trajala u korist Poreske uprave radi reprograma duga za poreze i doprinose.

Predsednik Samostalnog sindikata Trajala Milosav Vukojičić kazao je agenciji Beta da su se te odluke Agencije odnosile na pre svega na investicione obaveze Brikela, koji se prilikom kupovine Trajala 2006. godine za 12 miliona evra obavezao da će u prvih pet godina u tu kruševačku fabriku uložiti više od 25 miliona evra.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.